XS
SM
MD
LG

Prijateljska utakmica veterana: Sloboda - Partizan 2:6

Veterani Slobode i Partizana

Fudbalska fešta u Donjem Tovarniku! Najstariji fudbaleri sremskog zonaša, Slobode i beogradskog Partizana, podsetili su na vreme kada je, svako u svojoj ligi, „žario i palio“.

- Čast nam je što imamo priliku da ugostimo goste iz Fudbalskog kluba Partizan – izjavio je predsednik Slobode Milan Aleksić – Ova utakmica će mnogo značiti u sveopštem popularisanju fudbala. Želimo da pod okrilje kluba što više privučemo ne samo mlade, već i one koji su pre deceniju – dve, pa i više, bili prvotimci našeg kluba.

Akter prijateljske utakmice bi je i Milenko Mitrović, nekada prvotimac Slobode: kako kaže, „još u prošlom veku“, pre četrdesetak godina. Iako ima 73 godine, „pošteno je odradio“ svoju ulogu na utakmici.

- Priznajem, nisam se mnogo umorio, jer nisam imao previše posla – priznaje Milenko Mitrović – Trudio sam se da mi ne bude hladno. Inače, zbog obaveza ne stižem da mnogo gledam sadašnje prvotimce. Čujem da su 5 – 6 na tabeli, što je sasvim dobro, i za klub, i za samo selo.

Fudbaleri veterani Partizana rado su viđeni gosti, ne sam u Srbiji, već i mnogo šire.

- Ovo je 1302 utakmica veterana Partizana, od 1992 godine, od kada vodimo evidenciju – kaže Goran Kadenić, trener Partizana – Čast nam je uvek kada dobijemo poziv iz ovakvih sredina. Kod nas, veterana, vlada mišljenje, da mi nismo, po božijoj milost, „došli sa asvalta“, već iz nekih Donjih Tovarnika, Stubišta…I kada dobijemo poziv iz takvih mesta, najmanje što možemo da uradimo je da se odazovemo. Naša je obaveza da „Partizanov grb“ uvek i svuda pokažemo. Loše zvuči „provicijski tereni!“ To su pravi tereni, na kojima stasaju igrači Prve i Super lige, pa i interenacionalci.

Pitanje pobednika nije se postavljalo: veterani Partizana su, u prvom poluvremenu, igrali „punom snagom“ i brzo su došli do opipljive prednosti. U nastavku utakmice smanjuju gas, te domaćin u dva navrata preko Đokića, aktuelnog trenera prvog tima Slobode, postiže gol. Zanimljivi podaci: Sarić dva puta pogodio prečku „crno belih“, a za domaćina igrao, između ostalih, Milenko Mitrović, 73-godišnja „legenda“ donjetovarničkog fudbala.

DONjI TOVARNIK. Igralište: FK Sloboda. Gledalaca: 150. Sudija: Bojan Pavlović (Ogar). Strelci: Đokić 78. i 82. minut (Sloboda), Ž Radojčić 10. Jocić 15, Milačić 35. Smiljanić 56. Počuća 86. i G. Radojčić 90. minut. (Partizan).

SLOBODA: Aleksić, Sarić, Kovačević, Vranić, Korov, Mirosavljević, Ašćerić, Vračević, Đokić, Veselinović Radojčić. Igrali su još: Ninić, Ž. Jovanović, Jarčanin, Z. Jovanović, Čavić, Vujčić, Mitrović i Plavšić.

PARTIZAN: Budiša, Milačić, Antić, Vasiljević, Babeu, G. Radojičić, Smiljanić, Zalad, Jocić, Ristovski, Ž. Radojičić. Igrali su još: Žunić, Grujić, Kuzmanović, Počuča i Mitrović.

Sloboda - Partizan

Goran Kadenić, trener Partizana i Milan Aleksić, predsednik Slobode

Milenko Mitrović, mladić u 73-oj godini