XS
SM
MD
LG
06.10.2022 SPD Radnički Kragujevac

Stevanović: Naše ambicije uvek najviše, videćemo koliko možemo

Foto: SPD Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog otvoriće novu sezonu prvim turnirom Regionalne lige, čiji su domaćini od petka do nedelje u Kragujevcu. Šumadinci će ugostiti Crvenu zvezdu u petak od 19 časova, u nedelju u isto vreme igraju sa Partizanom, dok je „večiti derbi“ Zvezde i Partizana na programu u subotu.

Kragujevčani će i ove sezone voditi borbe na četiri fronta. Pored Regionalne lige, nastupiće u Ligi šampiona, Super ligi i Kupu Srbije. Nisu mnogo menjali sastav u odnosu na prošlu sezonu. Ekipu su napustili centri Nebojša Toholj i Nikita Krug koji su pojačali Šabac, kao i bek Miloš Miličić, novi igrač italijanskog Posilipa. U suprotnom pravcu stigao je reprezentativni centar Nemanja Vico, iz Partizana, a veću šansu će dobiti i nekoliko izuzetno kvalitetnih juniora.

- Naše ambicije su uvek najviše. Jednostavno, to smo postavili odavno, a videćemo u toku sezone šta je realnost. Te ambicije nas guraju napred, teraju nas da damo više od maksimuma i da napredujemo kroz kvalitetne mečeve koji nas očekuju kroz četiri takmičenja – istakao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Zbog zgusnutog kalendara i reprezentativnih takmičenja tokom celog leta, ekipa Radničkog se u punom sastavu okupila tek pre dve nedelje. Veliki broj igrača imao je obaveze u seniorskim i juniorskim selekcijama, kao i sam Stevanović, koji je ovog leta sa juniorima Srbije osvojio Mediteranske igre i Evropsko prvenstvo, kao i srebro na Svetskom prvenstvu i to posle poraza u finalu na peterce. On se ekipi pridružio tek 26. septembra, a u njegovom odsustvu sa prvotimcima je radio novi pomoćnik, Nemanja Knežević, dojučerašnji selektor Kazahstana.

- Naše trenutno stanje nije idealno, za razliku od prethodnih sezona. Samo pet igrača je prošlo bazične pripreme, što zbog obaveza u seniorskoj, što u juniorskoj reprezentaciji. Kompletirali smo se kasno u odnosu na ono što smo želeli. Sa druge strane, drago nam je što imamo toliko reprezentativaca, jer nam je to jedan od ciljeva. Za ove dve nedelje smo samo obnovili neke stvari na kojima smo radili prošle godine, a tek malo zakačili novitete koje ćemo pokušati da implementiramo. Na sreću nismo mnogo menjali sastav, pa će nam biti malo lakše da uđemo u sezonu – smatra Stevanović.

Već na startu sezone pred Šumadincima su teški i veoma važni okršaji sa „večitima“, koji su uvek bili uzbudljivi, pa nema sumnje da će publika uživati na bazenu SPD „Radnički“.

- Očekivanja u ovim duelima uvek su velika, ali trenutno ni mi sami ne znamo koliko možemo. Zvezda je u maloj prednosti, većina igrača je bila na okupu u pripremnom periodu, imali su i turnir u Valjevu i superligašku utakmicu sa Šapcem, pa u boljoj formi dočekuju ovaj turnir. Pretrpeli su minimalne promene. Zamenili su Pješivca Semanom, koji je takođe dobar centar, dok je umesto Đurđića stigao Vasić i po mom mišljenju su malo kvalitetniji u odnosu na prethodnu sezonu – rekao je Stevanović.

On je dodao da će i ove sezone Jadranska liga biti jako kvalitetna, s tim što će jedna ekipa biti još izraženiji kandidat za trofej.

- I ove sezone Regionalna liga će biti jaka, s tim što će Novi Beograd biti još veći favorit. Oni su jedini vidno pojačani u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj su pokazali mnogo. Sigurno da pretenduju na sva četiri trofeja i izraziti su favoriti u svim utakmicama i svim takmičenjima. Iz senke vrebaju Jug, splitski Jadran i Radnički, a ne bih izostavio ni Šabac i Zvezdu – zaključio je Stevanović.

Cena ulaznica je 300 dinara i mogu se kupiti na info pultu Zatvorenog bazena SPD Radnički.