XS
SM
MD
LG

U četvrtom kolu MFL Bačka Topola-Bečej-Mali Iđoš dva derbija

Sa poslednjeg opštinskog derbija u Radičeviću - foto: V. Jankov

Voljom žreba, u četvrtom kolu MOFL Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran igraće se dva derbija u nedelju po podne. Opštinski u Radičeviću, gde će snagu odmeriti rivali iz bečejske opštine, domaća Mladost i Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela, i čitave lige u Tomislavcima, gde će se sastati do sada neporaženi istoimeni domaćin i Proleter iz Njegoševa.

Tomislavci imaju maksimalan broj bodova iz dve utakmice, a Proleter sedam iz tri okršaja. Imajući u vidu prednost domaćeg terena, Tomislavci su favoriti u međusobnom odmeravanju snaga, ali se ne sme izgubiti iz vida da je Proleter, posle nerešenog rezultata (0:0) pred svojim navijačina sa Slobodom na premijeri, uknjižio dve uzastopne pobede. Neizvesnost oko konačnog ishoda je, svakako, prisutna.

Ista konstatacija se nameće i pred opštinski derbi u Radičeviću. Domaćin je, tek, u trećem kolu stigao do prvog boda,  ali se mora imati u vidu da su u prva dva kola igrali protiv pomenutih Tomislavca i Proletera. Nasuprot njima, Jedinstvo je u prva dva kola ostvarilo maksimalan učinak, a u trećem kod kuće doživeli su poraz (0:1) od Slobode iz Stare Moravice. Ali, nije samo to peh ekipe novoangažovanog trenera Borisa Nađa. Na istoj utakmici izgubili su za opštinski derbi najboljeg igrača Šandora Mihaleca, koji je prošle nedelje isključen. Uz to, povređeni su i već u ranoj fazi utakmice zamenjeni Vuković i Hegediš, pa je pitanje hoće li biti spremni za susret sa „mladostašima. Imajući sve u vidu, domaća Mladost je u usponu, a Jedinstvo ima kadrovskih problema, pa je i u ovoj utakmici neizvesnost oko rezultata prisutna.

U preostala dva okršaja četvrtog kola sastaju se u Staroj Moravici domaća Sloboda i Pobeda, a u Pačiru Bačka dočekuje Eđšeg iz Malog Iđoša, dok je Slavija iz Novog Orahova slobodna. 


Eđšeg 7 : 0 Pobeda
Proleter 4 : 0 Slavija
Tomislavci 2 : 1 Sloboda
Bačka 3 : 3 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tomislavci 16 13 1 2 40
2 Proleter 16 12 3 1 39
3 Jedinstvo 16 12 0 4 36
4 Sloboda 16 9 1 6 28
5 Mladost 16 6 3 7 21
6 Eđšeg 16 5 2 9 17
7 Slavija 16 4 2 10 14
8 Bačka 16 4 2 10 14
9 Pobeda 16 0 0 16 0