XS
SM
MD
LG

Umesto šest, samo jedan bod

Kapiten Jedinstva Šandor Mihalec je pre vremena morao u svlačionicu - foto: V. Jankov

Prvi poraz Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela i prvi bod Mladosti iz Radičevića. To je epilog bečejskih klubova u trećem kolu MOFL Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran. Petrovoselci su izgubili kod kuće minimalnim rezultatom 1:0 od Slobode iz Stare Moravice, a „mladostaši“ su igrali nerešeno 2:2 uMalom Iđošu protiv Eđšega. Tako su bečejske ekipe umesto šest, osvojile samo jedan bod. U preostala dva susreta nije bilo iznenađenja. Proleter je u Njegoševu savladao Bačku iz Pačira sa 5:2, a Slavija iz Novog Orahova je bila bolja u gostima od Pobede rezultatom 2:0, dok su Tomislavci bili slobodni.

- Da smo pobedili dvocifrenim rezultatom ne bi bilo nezasluženo, a na kraju smomorali da se zadovoljimo bodom. Imajući u vidu da je „prvenac“, moramo i sa tim da budemo zadovolji, veli predsednik Mladosti iz Radičevića Miša Vojnović. Dva puta smo vodli, prvi put posle gola Dejana Milina, a domaćin je izjednačio iz penala. Ponovo smo poveli pogotkom Jovana Sadžakova. Međutim, dva minuta pre kraja dosuđen je i realizovan još jedan penal za domaćina, koji je time postavio konačnih 2:2.

U Bačkom Petrovom Selu kartonijada, a najgore je po pitanju disciplinskih kazni prošao najbolji igrač Jedinstva Šandor Mihalec, koji je dobio crveni karton. Domaćin ima primedbe na suđenje, ali to se brzo zaboravlja, a poraz piše.

- Nezaslužena pobeda gostiju, ali to je fudbal. Mi smo promašili par izglednih prilika, čak i kad smo ostali sa desetoricom igrača, a rival je uputio jedan šut ka našem golu, lopta je nekoga okrznula, promenila pravac i završila putanju u našoj mreži. Da nesreća bude veća, već u u prvih dvadesetak minuta smo ostali bez pomoći Vukovića i Hegediša, koju su se povredili i morali smo da izvšimo zamene, pojašnjava trener Jedinstva Boris Nađ kako su prvi put u novoj sezoni ostali bez bodova.

U narednom četvrtom kolu igraće se opštinski derbi u Radičeviću. Mladost dočekuje Jedinstvo, koje će nastupiti sigurno bez Mihaleca, a još se ne zna o kakvim povredama Vukovića i Hegediša se radi, pa je i njihov nastup neizvestan. Četvrto kolo donosi još jedan derbi. Tomislavci će ugostiti Proleter iz Njegoševa, Bačka će u Pačiru igrati protiv Eđšega iz Malog Iđoša, a Sloboda će u Staroj Moravici dočekati Pobedu, dok je Slavija slobodna.


Eđšeg 7 : 0 Pobeda
Proleter 4 : 0 Slavija
Tomislavci 2 : 1 Sloboda
Bačka 3 : 3 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tomislavci 16 13 1 2 40
2 Proleter 16 12 3 1 39
3 Jedinstvo 16 12 0 4 36
4 Sloboda 16 9 1 6 28
5 Mladost 16 6 3 7 21
6 Eđšeg 16 5 2 9 17
7 Slavija 16 4 2 10 14
8 Bačka 16 4 2 10 14
9 Pobeda 16 0 0 16 0