XS
SM
MD
LG

Miločajci fanatičnom borom došli do pobede

Opsada gola gostiju

Znali su svi u Miločaju da ih očekuje rival sa verovatno najvećim rejtingom u ovom rangu (mada su svi klubovi za respekt), predvođen sa klube trenerom Dovedanom, koji je igrao fudbal i bio trener u profesionalnim ligama. Jedini recept da se protiv takve ekipe dođe do pozitivnog ishoda jeste zalaganje svih igrača, i iznad granica svojih mogućnosti. Trener Đilas imao je nešto širu rotaciju nego prošle nedelje, posebno u ofanzivnom delu tima, što je uz gore navedeno, bilo i presudno na ovom meču. Krenulo se sa dosta opreza, ali uz vidnu želju kod oba tima da dođu do bodova. Na kraju se pokazalo, da je želja za pobedom kod Miločajaca bila nešto veća, i da je nijednog trenutka nije nadjačao strah od eventualnog novog kiksa, što ume da bude slučaj.

Prve zanimljive situacije desile su se pred golom Omladinaca, koji je čuvao mladi Bakuš, pridošlica iz kruševačkog Napretka. Najpre je mu je u 14. minutu zapretio napadač Pantović, koji je nakon prodora sa levog krila dobro šutirao, ali je Bakuš bio budan. Minut kasnije B. Gračanac izvodi prekid sa leve strane, lopta je proletela paralelno sa golom, ali  niko nije stigao da ukliza na nju, dok je u 16. minutu mladi Andrić šutirao iznad prečke. Za to vreme, akcije gostiju uglavnom su se završavale na 20-ak metara od gola Gajića, bez većih opasnosti. Prvu ozbiljnu pretnju Omladinac izvodi u 26. minutu, kada je jedan njihov vezista odlično šutirao sa 20-ak metara, ali je Gajić uz pomoć prečke sačuvao svoju mrežu. Na drugoj strani šut je isprobao bek Grujičić, uradio je to odlično, lopta je zakačila igrača gostiju, a potom i okrznula prečku. Od gostiju smo videli još jednu dobru akciju, ali je nakon centaršuta njihov igrač, koji se nalazio u dobroj poziciji, zahvatio loptu rukom, pa je igra prekinuta.

Dobra poseta

Nastavak meča donosi pozicionu igru i rovovsku borbu sa obe strane, pa većeg uzbuđenja nije bilo do 63. minuta, kada je ubojiti Pantović iz slobodnog udarca tukao iznad prečke. Nakon dva minuta opet preti Pantović, prodire sa desnog boka, ali se potom našao dosta iskosa, pa njegov šut iz blizine Bakuš zaustavlja. Minut kasnije kolosalna šansa za Novoselce. "Probio" je jedan njihov igrač, izašao sam pred Gajića, malo iskosa sa desne strane, ali je Gajić danas ,,spustio roletnu" na svoj gol. Beležimo zatim odlično ubacivanje beka Nedeljkovića, koji sa desne strane idealno centrira, Pantović odlično skače, ali je lopta nakon njegovog šuta glavom završila tik iznad prečke. I onda trenutak odluke. Nedeljković ubacivanjem iz auta pronalazi špica Eraka, koji se našao okrenut leđima na 7-8 metara od gola gostiju, da bi na njega kada je primio loptu, startovao defanzivac Omladinca, koji mu je stajao iza leđa. Arbitar je odmah pokazao na belu tačku, a odgovornost je preuzeo Darko Gračanac. Šutirao je poluvisoko, pogodivši desni ugao gola, dok je golman Bakuš završio na suprotnoj strani. Velika radost domaćih pristalica, dok je Gračanac pogodak proslavio sa povređenim golgeterom Miločajca, Mladenom Grujičićem, koji je pratio meč iza gola Omladinca. Igrao se 72. minut. Gosti su potom pokušavali da ugroze gol Gajića, ali iako njihove akcije nisu bile bez smisle, ozbiljnijih pretnji nije bilo, zahvaljujući fanatičnoj borbenosti domaćih, koji su pomenute akcije uspevali da "pokvare". Miločajac je u takvim okolnostima vrebao grešku protivnika, a najbliži golu ponovo je bio iskusni D. Gračanac, koji je nakon jedne presečene akcije dobio pas u prostor, povukao je loptu, ali je kao i Pantović 20 minuta ranije, šutirao malo iskosa sa desne strane, pa je Bakuš na isti način, kao u pomenutom slučaju intervenisao. Do kraja meča većih prilika za golove nije bilo, pa je klub iz Miločaja upisao prve bodove u višem rangu.

Inače, u pitanju je prva pobeda u okružnoj ligi još od 2002. godine, kada je Miločajac poslednji put bio član ovog stepena takmičenja. Više je utisaka sa ovog meča. Sasvim solidan teren nakon obilnih kiša i odlična poseta, pri čemu su i gosti imali podršku. Sledeći utisak je velika disciplina i odgovornost u igri Miločajca, čiji su igrači imali motiv da dokažu da zaslužuju ovaj rang, premda je bilo raznih osporavanja. Što se gostiju tiče, radi se o ozbiljnom timu, koji je pokušavao da uspostavi svoju igru, ali su bili evidentni nedostaci u završnici, uz napomenu da je poslednja linija Miločajca danas delovala kao da je od granita. Meč je bio pravi prvenstveni, ali i vrlo korektan, uz par kartona gostima, sve u žaru borbe. U domaćem timu apsolutno svi zaslužuju čestitke, na čelu sa trenerom Đilasom, koji je zaslužan za postavku igre. Mišljenja smo da ovaj meč treba da bude putokaz za sve naredne. Domaća publika zadovoljna je otišla svojim kućama, a najradosniji je bio novi predsednik Radivoje Jakovljević, kome ova pobeda, prva u ovom mandatu, puno znači. Miločajac iduće subote putuje u Baljevac, na noge još jednom eks srpskoligašu, dok Omladinac dočekuje Ribnicu iz Jovca.

Miločajac - Omladinac (Novo selo) 1:0 (0:0)

Miločajac : Gajić - Nedeljković, B. Gračanac, Šarac, A. Grujičić-Šljivić (kapiten), Marinković-Andrić (od 46.minuta Ugrinovski), D. Gračanac, Pantović (od 82. minuta Bogićević), Erak (od 86. minuta Radomirović), trener Đilas.
Omladinac (Novo Selo): Bakuš, Trnavac, Radović, Ivanović, Ristić, Vukadinović, Gavrović, Tomić, Seočanac, Timko i Jović, na klupi Vlajković, Draganjac, Stanojčić, Debeljak i Stefanović, trener Dovedan.


Budućnost 3 : 2 Jedinstvo 2017
Mladost 3 : 0 Borac (V)
Koštampolje 0 : 2 Rudar
Miločajac 1 : 0 Omladinac
Ribnica 1 : 3 Ibar
Radnik 0 : 0 OFK Progorelica
Tavnik 1 : 2 Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 2 2 0 0 6
2 Ibar 2 2 0 0 6
3 Budućnost 2 2 0 0 6
4 Proleter 2 2 0 0 6
5 Omladinac 2 1 0 1 3
6 Rudar 2 1 0 1 3
7 Borac (V) 2 1 0 1 3
8 Ribnica 2 1 0 1 3
9 Miločajac 2 1 0 1 3
10 OFK Progorelica 2 0 1 1 1
11 Radnik 2 0 1 1 1
12 Jedinstvo 2017 2 0 0 2 0
13 Tavnik 2 0 0 2 0
14 Koštampolje 2 0 0 2 0