XS
SM
MD
LG

MOFS Bečej-Srbobran: Perendić jednoglasno

Novi predsednik MOFS Nemanja Perendić iz Srbobrana sasvim levo - foto: V. Jankov

Nemanja Perednić iz Srbobrana novi je predsednik MOFS Bečej – Srbobran, odlučeno je jednoglasno na Izbornoj skupštini u drugom sazivu. Prvobitno sazvan skup pre nedelju dana nije održan, jer je dosadašnji predsednik Dejan Stanojev bio službeno sprečen da prisustvuje. Međutim, ni na novom sazivu 1. septembra nije bio prisutan, pošto je istog dana u jutarnjim satima hitno prebačen u bolnicu radi operacije slepog creva. U njegovom odsustvu, izveštaj o radu u minulom periodu podneo je član Upravnog odbora Zoran Dudvarski.

Iako postoji usmeni dogovor da se svakog mandata predsednik i sekretar rotiraju iz susednih opština, 12 prisutnih članova Skupštine, od ukupno 18, jednoglasno je odlučilo da dosadašnji sekretar Slaviša Dabižljević iz Bečeja i u novom mandatu obavlja istu funkciju i zajedno sa Miloradom Rakićem obavljatehnički deo posla MOFS.

Pošto se zahvalio na ukazanom poverenju, novi predsednik Nemanja Perendić, istovremeno i zastupnik MOFS u mandatnom periodu do 2026. godine, najavio je novine u interesu klubova članova MOFS i češće sastajanje, kako bi svi članovi Upravnog odbora bili upoznati sa aktuelnom stanjem u klubovima. Istovremeno, jednoglasno je izglasano poverenje ostalim članovima Upravnog odbora, a to su: Nedeljko Vasić (OFK Bečej 1918), Strahinja Gavrić (trenerska organizacija), Zoran Dudvarski (Mladost - Turija), Tibor Ereg (Jedinstvo - Bačko Petrovo Selo), Miodrag Ivanović (Napredak - Nadalj), Goran Kudrić (Vojvodina – Bačko Gradište), Miloš Radanović (KMF Bečej 2003) i Slaviša Tešanović (sudijska organizacija). Novi Nadzorni odbor čine Rade Bojović iz Srbobrana, Miša Vojnović iz Radičevića i Šandor Mihalec iz Bačkog Petrovog Sela.

Novi-stari sekretar Slaviša Dabižljević je podsetio da je MOFS Bečej – Srbobran ima oko 500 registrovanih fudbalera u svim uzrasnim kategorijama od petlića do seniora, ali i upozorio predstavnike klubova da „pročešljaju“ svoje spiskove, kako se ne bi bespotrebno izlagali troškovima za igrače koji, eventualno, više nisu aktivni. Jer, svi klubovi imaju neizmirenih obaveza prema MOFS.

- U aktuelnom prelaznom roku, mada još nije završen, registrovali smo 81 igrača i sve tehničke stvari za potrebe kluba na vreme servisirali. Verujem da će se nastaviti ista saradnja u obostranom interesu, apostrofirao je sekretar Slaviša Dabižljević.

Što se tiče rada u minulom periodu, naglašeno je da se u svim segmentima osetio boljitak, izuzev u sudijskoj organizaciji, pa bi u tom delu trebalo više poraditi na stvaranju mladog sudijskog kadra, koji sada broji 16 sudija na papiru, od kojih je samo jedanaest aktivno.