XS
SM
MD
LG

Veslanje: Veslači hvataju zalet za novu sezonu

BEOGRAD, 10. novembar (Info centar).- Veslači hvataju zalet za novu sezonu! U Beogradu je Nebojša Ilić, selekor reprezentacije Srbije sa saradnicima testirao kandidate za reprezentaciju, koji su počeli pripreme 15. oktobra za takmičenjima izuzetno bogatu 2013. kada ih očekuju tri Svetska kupa u Sidneju (Australija), Itonu (Velika Britanija) i Lucernu (Švajcarska), Evropsko prvenstvo u Sevilji (Španija), Svetsko prvenstvo za mlađe seniore u Lincu (Austrija) i planetarni šampionat u Čungjuu (Južna Koreja).

- Iza nas je, po rezultatima veoma uspešna sezona. Srpski veslači su osvojili četiri seniorske evropske medalje i jednu svetska, i to zlatnu u konkurenciji mlađih seniora i tri u juniorskoj konkurenciji, jednu evropsku i dve svetske - rekao je posle testiranja na šest kilometra na Adi Ciganliji Nebojša Ilić.- Testirali smo ukupno 16 posada, 14 skifova i dva dvojca bez kormilara. U ovom trenutku očekivanja stručnog štaba ispunili su jedino Radoje Đerić i Nenad Beđik, dok su ostali bili ispod nivoa neophodnog za ovu fazu priprema. Na žalost test je morao da propusti Miloš Vasić koji je sve do velikog peha, kada je pao sa bicikla i zbog toga morao na operaciju jagodične kosti, pokazivao zavidan nivo forme i prava je šteta što nismo mogli da vidimo njegove trenutne mogućnosti.

Ilić je dodao da su rezultati ovog testiranja jasno pokazali pojedinim reprezentativcima gde su sa formom u ovom trenutku, što je i ozbiljno upozorenje, dok će stručnom poslužiti da napravi program za rad u nastavku priprema, koje će se takođe održati u Beogradu.