XS
SM
MD
LG

Trener Omerović: Biće ponovo Mladost (Vojlovica) jaka na jesen

Trener Sead Omerović FK Mladost (Vojlovica)

Nekadašnji Južnobanatski ligaš Mladost iz Vojlovice prošle sezone takmičio se u drugoj Južnobanatskioj ligi Zapad i sezonu završio u sredini tabele. Rukovodstvo kluba sa predsednikom Aleksandrom Hajderom i sekretarom kluba Muhamedom Cimorotićem vredno radi da Mladost u novoj sezoni napravi jači tim i prvi korak je dolazak novog trenera na klupi Seada Omerovića. Alfa i omega kluba Cimorotić posle dolaska novog trenera Omerovića na klupi rekao je:

-Iza nas je teška sezona i najvažnije je da smo uspeli da izdržimo pritisak do kraja sezone i ostvarili plasman u sredini tabele. Fudbal u Vojlovici se ponovo vraća na velika vrata i sada se okrećemo novim izazovima. Za nas iz uprave kluba odmora nema i prvi korak je dolazak trenera Omerovića koji će formirati tim novu sezonu. Očekujem uspešnu sezonu i da se publika ponovo vrati na naš stadion.-

Trener Sead Omerović kao igrač dugo godina je nosio dres Budućnosti (Banatski Brestovac), Radnički (Kovin), Mladost (Vojlovica), a po završetku igračke karijere završio je Višu trenersku školu i poseduje B licencu. Kao trener radio je sa mlađim selekcijama Radničkog (Kovin) i Budućnost (Banatski Brestovac) o ambicijama i narednim akcijama u novom klubu Mladosti trener Omerović je rekao:

-Prihvatio sam poziv ljudi koji su dugo godina u fudbalu i verujem da zajedno možemo da vratimo nekadašnji sjaj koji je Mladost imala u prošlosti. Naš zajednički i naredni cilj je klub bude stabilan i da ove sezone ostvarimo plasman među prvih pet ekipa. Znam da neće biti lako, ali da ne verujem u to ne bih se prihvatio posla.-

U prelaznom roku za sada su u klub došli Aleksandar Mitrevski (Jedinstvo Stević), Marko Božić (Sloga, Banatsko Novo Selo), Marko Milošević, Aleksandar Milošević, Igor Mihajlović (Budućnost, Banatski Brestovac).

–Što se tiče pojačanja doveli smo petoricu novajlija koje sam želeo i u planu su još trojica igrača. Imamo dosta dobrih mladih igrača i želimo šancu i njima da pružimo kako bi u budućnosti stvorili tim koji će beležiti dobre rezultate.-kaže Omerović.

Vredno trenirate i zakazali ste četiri provere protiv Dolova, Budućnost (Alibunar), Bravo (Beograd), Stari Tamiš,

-Zadovoljan sam kako idu pripreme i moram da istaknem da fudbaleri vredno rade na treninzima što je vrlo bitno u ovoj fazi priprema. Imamo na svom stadionu odlične uslove koje je uprava kluba obezbedila i verujem da možemo do još boljih rezultata u novoj sezoni. Najvažnije da su svi igrači ostali i uz adekvatna pojačanja neće biti nikakvih problema oko tima koji će nastupiti u novoj sezoni - rekao je Omerović.

Prvu proveru fudbaleri Mladosti odigraće protiv Dolova na svom stadionu u nedelju.