XS
SM
MD
LG

Vladimir Livaja, novi trener inđijskog Železničara

Vladimir LIvaja, šef struke u FK Železničar

   Znam gde sam došao

  Fudbalski klub Železničar konačno je „uplovio u mirne vode“. Posle neuspeha u utakmicama baraža i velike neizvesnosti oko toga šta će doneti „španski model“ popune liga, pa i velikih kadrovskih promena, sportski poslenici mogu da odahnu. Ekipa je, ipak, novi član Vojvođanske lige – Jug, a igrački kadar se polako popunjava.

  Jedna od novina je i prvi trener, Vladimir Livaja, dobro poznato ime u fudbalskom svetu.

  - Došao sam u novu sredinu, ali kod ljudi koje dugo poznajem – kaže trener Livaja – Ovaj klub dugo pratim i znam kako funkcioniše. Jasno mi je da su dugo bili u „specifičnom položaju“ . Ipak, radimo zajedno već nedelju dana i mislim da ćemo se za koji dan, konačno, kompletirati. Malo je vremena do prvog jesenjeg kola. Zaksnili smo s pripremama, ali u hodu ćemo sve rešavati, kroz treninge i kontrolne utakmice. Gotovo da poznajem sve igrače: s nekima sam radio u mlađim kategorijama ili u drugim klubovima. To je povoljna okolnost, tako da će nam trebati manje vremena za upoznavanje i privikavanje.

   Vladimir LIvaja (41), ostavio je "dubok trag"  u fudbalu: najpre kao igrač, potom i trener. Dokazovao se kao igrač u Inđiji, Javoru,. Hrvatskoj, Big Bulu iz Bačinaca i Radničkom iz Nove Pazove. Trenirao je: Inđiju, Lokomotivu (Beograd), Hajduk, Jedinstvo (Stara Pazova), Prvi maj (Ruma), Rad i Feniks (Stara Pazova).