XS
SM
MD
LG

Presjek transfera u Čempionšipu: Ko se najbolje pojačao do sada za najluđu ligu na svijetu ?

Foto: Championship

Engleski Čempionšip je najluđa druga liga na svijetu. Do starta nove sezone ostalo je 15ak dana a mi ćemo sada napraviti presjek transfera.

Krenućemo od Birmingema. Oni su doveli neke igrače. Džon Rudi stigao je kao slobodan igrač. Na pozajmicu iz Arsenala stigao je defanzivac Trasti a Plaketa iz Noriča. Ostali su bez nekih igrača koji nisu toliko bitni poput Viljalbe i Sančeza a Ivana Šunjića pozajmili su Herti. Kristian Pedersen kao slobodan igrač otišao je u Keln. Blekburn je za sada odradio veoma loš prelazni rok. Doveli su Prestonovog Vokera kao slobodnog igrača a ostali su bez nekoliko bitnih igrača. Nijamba je otišao kao slobodan igrač, Kadra se vratio nakon pozajmice u Brajton dok su Rotvel i Džonson otišli kao slobodni igrači. Upravo iz Belekburna kao slobodan igrač, otišao je Lenihem i to u Midlzbro. Boro je još doveo golmana Robertsa a pozajmili su Džajlsa iz Vulvsa. Ostali su bez nekih igrača kojima su istekli ugovori poput Sola Bambe, Peltijea i Sami Ameobija. Očekuje se da se sa Vajlderom bore za plej of a vidjećemo da li će i uspjeti.

Reding je dosta promijenio ekipu. Alen Halilović otišao je u Rijeku. Ostali su bez Lorena i Svifta koji su otišli kao slobodni igrači a otišao im je i Rinomota dok sa Nilandom nisu produžili ugovor. Doveli su Šejna Longa a na pozajmicu je stigao Džek Hendri iz Njukasla a menadžer Pol Ins doveo je i svog sina Toma iz Stouka. Finansijski ne stoje dobro i vjerovatno će biti u donjem dijelu tabele. Sanderlend se vratio u drugu ligu a za sada nisu mnogo radili na pojačanjima. Nisu imali ni bitnih odlazaka tako da se tek očekuje da urade neki posao. Iz trećeg ranga promociju je izborio i Vigan. Nisu mnogo radili ali imaju par odlazaka. Mejsiju nisu produžili ugovor a Vots se vratio u Njukasl. Teško je reći i za njih i za Sanderlend šta možemo očekivati od njih jer očito da još nisu završili posao sa transferima.

Blekpul će se boriti vjerovatno za opstanak jer bar za sada nisu doveli nikog a pozajmili su neke igrače poput Risa Džejmsa a Robsonu je istekao ugovor. Bristol  Siti je dobro dovodio. Kao slobodnog igrača doveli su beka Forest Grina Vilsona, koji je imao 13 asistencija prošle sezone. Stigao im je i Sajks koji je igrao dobro u Oksfordu a iz Francuske su doveli Stefana Bajića. Bitnijih odlazaka nisu imali pa treba očekivati da imaju bolju sezonu. Barnli je jedna od ekipa koja je ispala iz Premijer lige a sa klupe će ih predvoditi Vensan Kompani. Ostali su bez Tarkovskog, Poupa, Henesija, pozajmili su Veghorsa a ugovori su istekli Miju, Stivensu, Pitersu i Vidri. Doveli su dobre igrače iz trećeg ranga. Iz MK Donsa doveli su Tvajna koji je bio igrač sezone u Ligi 1 a stigao je i Luk Meknili. Iz Belgije su doveli Kulena i Bastiena a iz Koventrija defanzivca Matsena. Biće jedni od kandidata za povratak u elitu a vidjećemo da li će im i poći za rukom da to urade.

Kardif je do sada odradio dosta posla. Ekipa Stiva Morisona dovela je nekoliko igrača. Kao slobodni igrači došli su Rajan Alisopa iz Derbija, Sojersa iz Vest Broma a pozajmili su Kiprea iz Vest Broma. Veznjak Forest Grina Adams, stigao je kao slobodan igrač a stigao je i Redingov Rinomota. Ostali su bez nekih igrača kojima su istekli ugovori a među njima su i Marfi, Vouks i Bakuna. Kardif je nepredvidiva ekipa ali svakako da bi mogli da se uključe za borbu za plej of.  Koventri je prošle sezone igrao dobro ali su ostali bez nekih igrača kao što su Klark Salter i Matsen prije svih a od igrača koji su došli tu su Palmer, kao i Dojl koga su pozajmili iz Sitija. Neće biti iznenađenje ako budu u donjem dijelu, pogotovo ako im ode Gjokares. Hal je doživio teške udarce. Luis Poter otišao je u Brentford a on je bio najbolji igrač ekipe. Ostali su i bez Hanimena koji je poslije Potera bio ponajbolji igrač. Ostali su i bez iskusnog Ivsa. Otkupili su Sejadmaneša a doveli su iz Gimaraeša Estupinjana, koji je dao 15 golova prošle sezone. U veznom redu stigao im je Seri iz Fulama kao slobodan igrač a doveli su i Fenerovog Tufana. Stigao im je i Figeredo iz Notingema. Jesu ostali bez bitnih igrača ali su našli zamjene i mogli bi biti u sredini tabele.

Norič za sada nije mnogo dovodio. Faktički, doveli su Saru iz Sao Paola a ostali su bez nekih igrača. Otišao je Plaketa, Rupu je istekao ugovor dok su se Gilmor i Vilijams vratili u matične klubove. Din Smit vodio je Aston Vilu do promocije. Sada mu je većina ekipe ostala i opet će biti kandidati za promociju. Preston je ostao bez nekih igrača. Nekima su istekli ugovori a neki su se vratili u klubove. Tako su ostali bez Marfija, iversena, Sinklera, Van der Berga. Od igrača koji su stigli valja izdvojiti Brejdija. Preston je obično u sredini tabele a i sada bi tu trebali biti. Kvins Park je doveo Klark Slejtera kao slobodnog igrača kao i Pola a pozajmili su Tajlera Robertsa iz Lidsa. Ostali su bez dosta igrača Odubajo je otišao u Grčku, kao slobodan igrač otišao je Čarli Ostin u Bristol Roverse. Ugovori su istekli Volasu i Vestvudu a u svoje klubove vratili su se igrači poput Greja. S obzirom na mnogo odlazaka, treba očekivati težu sezonu za KPR nego što je bila prošla. 

Šefild Junajted nije mnogo dovodio sem pozajmice Klarka iz Njukasla i dovođenja Ahmedhodžića iz Malmea. Vratili su se neki igrači u matične klubove poput Gibs Vajta. Otišli su im MekGodrik, Frimen i Burk. Vidjećemo šta će dalje raditi ali opet se očekuje da se bore za bar plej of. Stouk je doveo Flinta i Lorena a Klarka su pozajmili iz Arsenala. Ostali su bez nekih iskusnih igrača poput Do Alena, Flečera i Čester. Od Stouka je teško nešto očekivati jer su nepredvidivi mnogo. Votford je doveo Manaja iz Barselone te Baju iz Genta. Ostali su bez nekoliko igrača. Više nisu tu Foster, Eliot, Zinkernagel, Sisoko, Čučo. Votford bi trebao biti opet u igri za promociju ali vidjećemo kakvi će biti.

Vest Brom je radio dosta toga. Doveli su Mulumbija iz Brajtona. Doveli su Svifta iz Redniga a iz Milvola je stigao Džed Volas. Ostali su bez Kiprea, Sojersa, De Kastra a otišao im je i Džonston u Palas. Svakako da žele promociju u viši rang ali realno nisu u prvom krugu favorita. Hadersfild je imao nestvarnu prošlu sezonu.č Doveli su Rudonija koji je igrao sjajno u Vimbldonu a stigli su i igrači poput Nakajame i Kasumua. Otišli su im neki igrači ali ne oni bitni. Zato treba očekivati dobre igre i ove sezone. I Luton je imao sjajnu prošlu sezonu. Doveli su neke kvalitetne igrače poput iskusnog Frimena, Vodroua, Morisa a doveli su i Horvata. Bitnih odlazaka nije bilo što je svakako plus ali je teško da ponove prošlu sezonu. 

Milvol je imao takođe promjena. Doveli su Fleminga iz Sitarda a Hanimen im je stigao iz Hala. Ostali su bez Džeda Volasa a ostali su i bez Kinfebolda. Milvol je obično jak kući a slabiji na strani a trebali bi biti u sredini tabele. Svonsi je doveo Džo Alena i Darlinga iz Donsa a vratili su im se i neki igrači sa pozajmica. Prodali su Daunsa u Vest Hem a Sirli je otišao u Barnsli. Nekako prošla sezona im je bila osrednja i takva bi mogla i ova biti. I za kraj, da se dotaknemo Roterama. Doveli su iskusnog Ivsa iz Hala kao slobodnog igrača a stigli su i igrači poput Bramala, Kiosa a defanzivac Hemfris je stigao iz Belgije. Veliki udarac im je što je napadač Smit otišao u Šefild Venzdej a ista stvar je i sa Ladapom. Gubitak takva dva igrača, teško će nadoknaditi ako se dodatno ne pojačaju i zato će se vjerovatno grčevito boriti za opstanak.