XS
SM
MD
LG

Nikola Kokir, golgeter Donjeg Srema 2015 i VFL - Jug

Nikola Kikir, zanimanje - golgeter

 

Pećinčani vole fudbal

  Iako su bili novajlije u Vojvođanskoj ligi – Jug, protekle sezone, Donji Srem 2015 je bio „hit prvenstva“. Dugo je bio među najozbiljnijim kandidatima za sam vrh. Pećinčani se mogu pohvaliti i da su imali prvog strelca lige, Nikolu Kokira (30), koji 17 puta primoravao protivničke golmane da vade loptu iz mreže.

  - Završili smo na visokom trećem mestu – kaže Kokir – Ali, ostaje žal za propuštenim prilika da se borimo za prvo mesto. Bili smo tako blizu, ali nam je nedostajalo da „nešto prelomimo“ i odemo stepenik više. Što se tiče individualnog učinka, nije loše. Ali, moglo bolje. Tvrdim da ovoj generaciji fudbalera Donjeg Srema 2015 ne nedostaje ništa da bi bili najobiljniji konkurenti za plasman u Srpsku ligu. Dovedena su dobra pojačanja. Neke od novih saigrača odlično poznajem, a protiv nekih sam i igrao: Krneta, Đurić, Vladisavljević, Jerković… Potrebno je samo da nas „sreća pogleda“ u nekim trenucima. Mada, mislim da se sreća zasluži.

  Pećinci kao fudbalska sredina?

  - Ljudi vole fudbal – ističe Kokir – To se posebno odnosi na ljude u klubu i oko njega. Daju maksimum, što je danas retkost. Navijači nas prati i na strani u velikom broju. Možda bi mogli da nas malo više podržavaju u momentima kada ne ide. Ništa manje ni mi ne želimo pobedu.

  Malo „vraćamo film“ unazad.

  - Prve korake napravio sam u BSK- iz Batajnice – nastavlja Kokir - To je bilo kod Branka Rnića, gde sam prošao kompletnu obuku. Tvrdim da svi koji prođu školu profe Rnića budu izuzetni igrači u svakom pogledu. U Zemunu prolazim celu omaldinsku školu. Prvi seniorski nastup beležim u Milutincu (Zemun), kao pozajmljen igrač. Dalje sledi Dunav iz Starih Banovaca, gde sam imao nekoliko sjajnih sezona. Vraćam se u Zemun, koji se vraća u Prvu ligu. Vratio se u Prvu ligu nešto kasnije i BSK. Sledeći klub mi je Budućnost iz Dobanovaca. Neću zaboraviti utakmicu kada smo izbacili Voždovac iz Kupa, a ja postigao dva gola: iz slobodnog udarca i iz odlučujućeg penala. Igrao sam pola godine za Torlak, a jula 2021. godine dolazim u Pećince.