XS
SM
MD
LG

Vesti iz FSB

U Fudbalskom savezu Beograda održana je 17. sednica Izvršnog odbora FSB kojom je predsedavao potpredsednik FS Beograda Goran Spasojević. Na dnevnom redu našlo se 12 tačaka, a u centru pažnje bilo je nekoliko važnih tema.
Pošto je usvojen zapisnik sa prethodnog zasedanja ovog tela na red je došlo razmatranje i usvajanje izveštaja takmičarskih organa i usvajanje konačnih tabela u ligama FSB za takmičarsku sezonu 2021/22. U ovom delu sednice učestvovali su i komesari za takmičenje Srpske lige - grupa “Beograd” (Velibor Novović), Prve beogradske lige (Željko Petković), Međuopštinske lige i OL Barajevo (Branislav Gašić) i komesar za takmičenje mlađih kateogorija u ligama FSB (Budimir Davidović), koji su obrazložili izveštaje o takmičenju u prolećnoj polusezoni takmičarske 2021/22. godine. Usvajanjem ovih izveštaja praktično je zaključena minula takmičarska sezona, s obzirom na to da su članovi Izvršnog odbora FSB ovom prilikom usvojili i konačne tabele svih FSB takmičenja.
U nastavku zasedanja usvojeni su i izveštaji o aktivnostima mlađih selekcija FS Beograda koje su se odnosile na učešća na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a između ostalog članovi IO FSB su usvojili izveštaje sa Memorijala “Miljan Miljanić” i “Pera Jocić”, kao i o učešču na Memorijalu “Josip Katalinski - Škija” u Sarajevu i izveštaj o organizaciji i učešću “Trofeja Beograda”.
Niz izveštaja koje su jednoglasno usvojili na ovoj sednici članovi Izvršnog odbora odnosio se na razne aktivnosti u prolećnoj polusezoni. Tako su još usvojeni i izveštaji o aktivnostima mlađih ženskih selekcija FS Beograda (U-15 i U-13) koje su učestvovale na selektivnim turnirima regiona FS Srbije u SC FSS u Staroj Pazovi. Takođe, usvojeni su izveštaji koji su se odnosili na aktivnosti Amaterske reprezentacije FS Beograda koja je svoj povratak posle pauze izazvane zbog epidemije virusa Kovid-19 obeležila tradicionalnom utakmicom sa odgovarajućom selekcijom MNZ Ljubljana u SC FSB na Adi Ciganliji i uspehom na Kvalifikacionom turniru regiona FSS za UEFA Regionalni kup koji je održan na Zlatiboru i na kome su Beograđani osvojili prvo mesto i pravo da predstavljaju FS Srbije na evropskim kvalifikacijama u Hrvatskoj seledeće jeseni.
Zatim su usvojeni izveštaji o aktivnostima trenerske organizacije koji su se odnosili na realizaciju edukacija za UEFA “B” i UEFA “C” licencu. Donošenje Propozicija za takmičenje u ligama mlađih kategorija FS Beograda je odloženo za sledeću sednicu Izvršnog odbora FSB, dok je doneto i nekoliko odluka kojima se u neku ruku otvara naredna takmičarska sezona 2022/23. Tako je doneta odluka o sastavu seniorskih liga FSB u predstojećoj takmičarskoj sezoni, kao i odluka o usvajanju predloga Kalendara za takmičenje u sezoni 2022/23, pa će tako prvo kolo u Srpskoj ligi - grupa “Beograd” i Zonskoj ligi Beograda početi za vikend 13. i 14. avgusta 2022. godine, dok će takmičenje u okviru Prve beogradske lige startovati sedam dana kasnije, odnosno za vikend 20. i 21. avgusta 2022. godine. Što se tiče Međuopštinske lige i Opštinske lige Barajevo početak takmičenja zavisiće od broja prijavljenih klubova (rok za prijave je 5. jul 2022. godine). Usvojen je i Kalendar za takmičenje u ligama mlađih kategorija FSB za predstojeću takmičarsku sezonu.
Takođe, doneta je i odluka o utvrđivanju cenovnika za korišćenje fudbalskog kompleksa-lokacije u SC FSB na Adi Ciganliji, a Izvršni odbor FS Beograda, s obzirom da 24. juna 2022. godine počinje Letnji prelazni rok, doneo je i odluku o suspenziji klubova koji nisu izmirili dospele obaveze prema FSB.
Na kraju zasedanja Izvršni odbor FS Beograda je usvojio Poslovnik o radu Komisije FSB za rešavanje sporova i sastav te i Komisije FSB za žalbe. U članstvo Fudbalskog saveza Beograda primljena su i tri nova kluba i to “Borac 1923” iz Progara, AF “Pobeda” i SUF “Kelti”.