XS
SM
MD
LG

Kadetkinje i kadeti PVK Bečej na državnim prvenstvima

Kadetkinje Bečeja vicešampionke Srbije - foto: V. Jankov

Minulog vikenda u centru zbivanja domaćeg vaterpolo dešavanja bio je kadetski uzrast, jer su se održavali završni turniri vaterpolistkinja i vaterpolista 2006. godišta. U PVK Bečej su s posebnom pažnjom oba turnira pratili, jer su imali svoje predstavnike u obe konkurencije.

Devojke su nastupile u Subotici i prijatno iznenadile osvajanjem epiteta vicešampionke, uz podsećanje da su najmlađe Bečejke u konkurenciji mlađih pionirki (2010. godište) nešto ranije osvojile titulu prvaka Srbije.

- Moram da primetim da mi u ovoj selekciji igramo sa mlađim devojčicama, jer nemamo dovoljno devojaka tog uzrasta. Do sada smo, i u kupu i u prvenstvu, stizale do trećeg mesta. Osvajanje epiteta vicešampiona u uzrastu 2006. je potvrda da napredujemo. U ovom uzrastu je beogradski Taš 2000 neprikosnoven. Verujem da ćemo narednog vikenda u našem bazenu kraj Tise mi biti najbolje u konkurenciji 2008. godišta. Već smo ove godine osvojile trofej kupa u ovom uzrastu, pa nam je cilj da stignemo do „duple krune“, optimista je trener Bečejki Daniela Ćuk.

Na turniru u Subotici postignuti su ovi rezultati: Spartak – Bečej 9:14, Taš – Palilula 30:17,Bečej – Taš 4:16, Spartak- Palilula 13:14, Palilula – Bečej 7:11 i Spartak - Taš 4:17.

Uslovno rečeno, kadeti Bečeja, jer su samo dvojica golmana i jedan igrač 2006. godište, a ostali mlađi godinu ili dve, pobedili su na finalnom turniru u Šapcu Partizan rezultatom 19:13, a izgubili od, na kraju, prvoplasirane Banjice (8:19) i drugoplasirane Save (11:18), što je bilo dovoljno za konačno peto mesto u državi.

- Hendikep nam je bio uzrast, ali i sa znatno mlađim sastavom smo se nosili koliko smo mogli. Plasmanom na završnom turniru potvrdili smo dominaciju u vojvođanskom vaterpolu. Narednog vikenda nam predstoji učešće na finalnom turniru sedamnaestogodišnjaka u Kragujevcu, gde igrači rođeni 2005. godine i kasnije startuju sa dva boda, jer smo na polufinalnom turniru igrali nerešeno sa Crvenom zvezdom (8:8) i Valisom iz Valjeva (17:17). Sada nam predstoje okršaji sa domaćinom Radničkim, Banjicom i NBG vukovima, raportirao nam je po povratku iz Šapca trener Bečejaca Dejan Jovanović.

Opredeljenje PVK Bečej sa se akcenat rada stavi na mlađima daje prve rezultate. Bečejci su redovni učesnici finalnih turnira prvenstva Srbije, a to, baš, nije bio čest slučaj ranijih godina.