XS
SM
MD
LG
10.06.2022   V. Jankov

Vaterpolistkinje i vaterpolisti PVK Bečej 2006. godište na sceni

Devojčice u vodi više nije retkost - foto: V. Jankov

Seniori su završili sezonu, ali voda u bazenima ne miruje. Na sceni su mlađe kategorije u obe polne konkurencije. Zadovoljstvo je što PVK Bečej ima predstavnike u ovim takmičenjima, a ponos što igraju na završnim turnirima.

Najmlađe Bečejke su na pravi način otvorileserijal finalnih turnira. U konkurenciji devojčica 2010. godiša, izabranice trenera Daniele Ćuk su se okitule titulom prvaka države!

Ovog vikanda će u vodi bitigeneracija 2006. godišta. Vaterpolistkinje igraju u Subotici, a rivali će i biti domaćin Spartak, te beogradske ekipe Palilula i Taš 2000.

- Igramo sa daleko mlađim igračicama i ne možemo fizički da se nosimo sa starijima, ali će devojčice dati sve od sebe da pruže što bolje igre. Istovremeno, ovaj turnir će nam poslužiti da se uigravamo za naredni uzrasta 2008. godište, gde ćemo pokušati da objedinimo titulu prvaka sa trofejom kupa koji smo već osvojile, rekla nam je trener mladih Bečejki Daniela Ćuk.

Generacija šesnaestogodišnjaka Bečeja nema pretenzije na visok plasman na finalnom turniru u Šapcu, jer stiže bez bodova sa polufinalnog turira, ali to ne znači da neće igrati maksimalno mobilno.

- Banjica i NBG Vukovi startuju sa maksimalnih šest bodova, Singidunum i domaćin Sava imaju po tri, a Partizan i mi smo bez bodova. Ali, sam plasman na završni turnir potvrđuje da smo u našem uzrastu najbolji u Vojvodini, pa to valja sada opravdati, veli trener Bečejaca Dejan Jovanović.

Imajući u vidu sve izloženo, voda u bečejskom bazenu peni. Jer, valja se što bolje pripremiti za finalne turire prvenstva Srbije i opravdati ugled koji bečejski vaterpolo uživa.