XS
SM
MD
LG

Sivić na prozivci Nišlija: Radnički će biti napadački tim

Sivić obećava napadčki fudbal; foto: FK Radnički Niš

"Vremena za pripreme je malo, treba raditi brzo i vredno kako bi se ekipa što bolje spremila za izazove u domaćim takmičenjima i Evropi", rekao je na prvom treningu novi trener Radničkog Tomislav Sivić. Napadački fudbal koji je tražio od svih svojih ekipa očekuje da krasi i "Real sa Nišave" sledeće sezone.

Novi trener i većina stare ekipe okupili su se na stadionu "Čair" na prvom treningu fudbalera Radničkog. Na prozivci puno optimizma novog trenera Tomislav Sivića, nekadašnjeg selektora mlađih selekcija Srbije i trenera Novog Pazara, Voždovca, Smedereva, Spartaka, Hajduka iz Kule, nekoliko klubova sa Farskih ostrva i iz Mađarske.

Svestan sam u kakav klub sam došao i koja su očekivanja. Radnički je klub sa tradicijom, sa velikim fudbalskim i trenerskim imenima u jugoslovenskom fudbalu. Želeo bih da budem na istom nivou kao što su bili moji prethodnici. Velike su obaveze pred nama, vremena je malo, moramo biti brzi i vredni, da se namestimo, predstoji nam jedno od jačih prvenstvava u poslednjih nekoliko sezona. Spremni smo za to, nadamo se u narednim danima pojačanjima. Ekipa koja je zauzela četvrto mesto je dosta kvalitetna, ali uz dva, tri osveženja. Uprava radi na tome, u narednim danima će biti sve kako priželjkujemo - kaže Sivić.

Na pripreme ekipa ide 19. juna, a destinacija je Slovenija. Prema najavama, Radnički će tamo odigrati četiri pripremna meča. Na prozivci nije bilo novih imena, ali Sivić najavljuje da će se ekipa verovatno malo pojačati.

Imamo tri, četiri pozicije na kojima trebaju pojačanja. Naredna tri dana ćemo skenirati ekipu i videćemo gde treba pojačati. Stefan Mitrović treba da odluči da li ostaje i ide i od toga nam zavisi da li nam treba neko za tu poziciju. Vezni igrač, špic i još dva mesta su pozicije gde ćemo videti pojačanja - kaže Sivić.

Fudbal koji Sivić gaji je napadački, pa to neće menjati ni na "Čairu".

Igram uvek napadački, ekipe koje sam vodio su bile najefikasnije. To se sigurno neće menjati, to je fudbal privlačan publici koja zna šta je fudbal - kaže Sivić.

Domaće prvenstvo počinje 8. jula, a prvi meč u Evropi Radnički će igrati 21. jula. Žreb, koji je 15. juna, odrediće protivnika Nišlijama.

 

Foto: FK Radnički Niš


Crvena zvezda 3 : 1 Voždovac
Partizan 2 : 0 Radnički (N)
Čukarički 0 : 0 Napredak
TSC 0 : 2 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 32 4 1 100
2 Partizan 37 31 5 1 98
3 Čukarički 37 15 15 7 60
4 Radnički (N) 37 12 15 10 51
5 Voždovac 37 13 10 14 49
6 TSC 37 13 9 15 48
7 Vojvodina 37 13 6 18 45
8 Napredak 37 10 8 19 38