XS
SM
MD
LG

Bečejke prve kod najmlađih

Prve medalje: Dvanaestogodišnje Bečejke su stigle do prve titule - foto: V. Jankov

 

Vaterpolistkinje Bečeja na najbolji način su otvorile serijal turnira državnog prevnstva, jer su u konkurenciji najmlađih, devojčica rođenih 2010. i kasnije, osvojile titulu prvaka. Drugo mesto pripalo je Paliluli iz Beograda, a novosadska Vojvodina je treća, dok je TAŠ otkazao učešće u poslednjem trenutku.

- Ova uzrasna generacija nije imala takmičenje u kupu, pa im je ovo prvo zvanično i drago mi je da su potvrdile talenat u vodi. Ovo je još jedna potvrda da smo na pravi način „resetovali“ ženski vaterpolo u Bečeju, jer smo počeli sa najmlađima i za par godina verujem da ćemo igrati značajnu ulogu i u seniorskoj konkurenciji. Imamo kvalitetnu i selekciju 2008. godišta, što smo potvrdile osvajanjem trofeja kupa Srbije. Vreme radi za nas, lakonski veli trener Bečejki Daniela Čuk, svojevremeno igračica šampionskog Bečeja i reprezentacije Jugoslavije, ali s prezimenom Tot.

Titulom prvaka Bečejke su se okitile ubedljivim pobedama protiv Palilule 12:3 (5:0, 2:1, 2:0, 3:2) i Vojvodine 19:0 (7:0),3:0, 4:0, 5:0), dok je Palilula bila uspešnija od Vojvodine rezultatom 15:4 (7:1, 4:2, 3:0, 1:1). Kapicu Bečeja na turniru „prvencu“ nosile su: Dunja Lovčević i Petra Cvijić (golmanke), te igračice Marijana Pejaković, Varvara Milićev, Jana Pejić, Marina Zelić, Maša Ćuk, Una Zelić, Ženi Horvat,Dorka Horvat, Lana Perić, Anđela Blagojević i Darija Pavkov.

- Vojvodina je, upravo, pred početak takmičenja oformila ekipu i ne treba da je zabrinjavaju ubedljivi porazi. Važno je da su krenuli sa najmlađima, kao i mi, pa će za koju godinu biti igračica o kojima će se čuti, dodaje Daniela Ćuk, koja je, inače, selektorka ženske selekcije 2008. godišta i tim povodom dodaje. Tokom aprila imali smo prvo okupljanja, predstoje nam, od 18. jula do 7. avgusta, pripreme u Bečeju i učešća na turniru u Mađarskoj i od 4. do 7. avgusta u Bečeju, što će biti prilika da testiramo širi izbor od 30 igračica i selektiramo uži za igranje na turnirima.

Sledećeg vikenda igra se turnir prvenstva države za vaterpolistkinje 2006. godišta, a  nedelju dana kasnije u će biti devojčice  2008. godišta.