XS
SM
MD
LG

Miroljub Kostić: Svakog poštujemo, ali se nikog ne bojimo

Miroljub Kostić - foto: lična arhiva/ FK Železničar

Mlada ekipa OFK Žarkova predstavila se kao tvrd orah za favorizovane Pančevce i tek su u posle sat vremena položili oružje. Za gol se pobrinuo snalažljivi Stojčev na asistenciju Simčevića. Četvrtom vezanom pobedom “želja” je krunisao najuspešniju sezonu u istoriji kluba i došao na prag Super lige.

- Pokazalo se da su OFK Žarkovo, Radnički i Loznica ozbiljne ekipe. Nije bilo lako, odlučila je naša želja, volja i kvalitet mojih igrača. Uspeli smo da odolimo velikom pritisku, za razliku od gosta koji nisu bili pod moranjem i ostavili su lep utisak - kaže trener Dragan Perišić i dodaje: - Kad podvučem crtu imali smo mnogo vere, energije, verovali da u nastavku možemo stići do druge pozicije, nije se ostvarilo, idemo dalje do zacrtanog cilja. U rosteru imam 21 igrača, svi su imali svoju ulogu i ugradili sebe u uspeh tima.

U Smederevu sledi meč decenije za ambiciozne Pančevce protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca. Perišić ima veliko poverenje u svoje igrače i nada se da Kragujevčani nisu nepremostva prepreka.

- Borimo se za isti cilj, verujem u moju ekipu, znamo da igramo na rezultat. Radničkom kolega Lalatović donosi jaku energiju, sa iskusnim predvodnicima kao što su Mirić, Tomić, Varjačić... predstavljaju kompaktan i tvrd sastav. Došli su u nezavidnu situaciju da protiv nas spašavaju sezonu, i ne sumnjam da će dati sve od sebe da nas eliminišu. Važnoje kako ćemo mi odigrati, verujem da nas očekuju dve sjajne utakmice. Očekujem da nas isprate naši verni navijači, i podrže u najvažnijem meču ovoga kluba. Smederevo nije daleko - poručio je iskusni strateg i istakao da se za ovo se živi i pamti. Perišić će biti na slatkim mukama kako od 21 raspoloženog fudbalera odabere najbolju jedanaestoricu.

Stameni i iskusni štoper Miroljub Kostić (33) u karijeri ima dosta sličnih mečeva i hladne glave razmišlja o Kragujevčanima.

- Ambicije su jasne, najviše moguće. Ispred nas je iskusan superligaški sastav, o treneru Lalatoviću ne reba trošiti reči. Imaju dobre individualce gore u napadu, verujem da možemo da ih uštopujemo. Svakog poštujemo, ali se nikog ne bojimo. Od kad sam stigao u Pančevo imam dobar predosećaj da možemo uraditi nešto veliko. Optimizam zasnivam na kvalitetu igrača, stabilnosti i organizovanosti kluba, spremnog da se ravnopravno nosi sa većinom superligaša - optimista je Kostić.