XS
SM
MD
LG

Bečejska gimnazija u subotu organizuje sajam sportova

Direktor mr. Miodrag Basarić i Dane Mandić u fiskulturnoj sali bečejske Gimnazije - foto: V. Jankov

Gimnazija u Bečeju je ove školske godine upisala prvu generaciju učenika u specijalno sportsko odeljenje, a u sklopu novog upisa u subotu, 21. maja, organizuje od 9 sati Sajam sporta.

- Cilj nam je da, zajedno sa lokalnom samoupravom, Savezom za sport opštine Bečej i ovdašnjom Kancelarijom za mlade, promovišemo sport, sportske klubove i, uopšte,zdrav način života. Istovremeno, biće to mogućnost upisa u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za sport u našu školu, rekao nam je direktor bečejske Gimnazije mr Miodrag Basarić.

Na atraktivnu manifestaciju pozvani su svi učenici odpetog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije najveće potiske opštine, ali i sportski klubovi, koji će imati priliku da se predstave, ukažu na prednosti bavljenja sportom i mogućnost učlanjenja u njihov klub. Svojevrsnom skupu prisustvovaće i član Opštinskog veća zadužem ua mlade, sport i turizam Dane Mandić, koji će upoznati učesnike Sajma sporta se razvojnim planovima u sferi sporta. U sklopu Sajma sporta održaće se i turnir osnovaca u malom fudbalu.

Naravno, dobro su došli i potencijalni učenici iz okolnih sredina, koji imaju nameru da školovaje nastave u sportskom odeljenju bečejske Gimnazije, kojoj je ov 97 godina postojanja.Prijave za upis u sportsko odeljen je bečejske Gimnazije su 21. i 23. maja.