XS
SM
MD
LG

Kup FSB pripao Radničkom

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Novobeogradski klubovi Radnički i Brodarac, na stadionu FK Čukarički, igraju finale kupa FSS na teritoriji FSB. Radnički je prošle godine bio pobednik ovog takmičenja i sada se nalazi u prilici da odbrani trofej. 
Radnički je od samog početka aktivniji, umalo tu svoju nadmoć da konkretizuje Ahmetović šutem sa 18 metara u 7. minutu, budan je na golu gostiju Marić. Potom mali hendikep za nominalne domaćine, već u 12. minutu zbog povrede je teren morao da napusti pouzdani Unković, trener Radničkog Joksić je bio primoran da neznatno promeni koncepciju igre. Naredna dobra akcija ˝Majstora˝ je viđena u 18. minutu, začetnik akcije je bio Ahmetović, a Nuredini iako neometan sa desetak metara loptu šalje pola metra pokraj stative.

Kako je vreme odmicalo tempo utakmice je opadao, Brodarac je striktnom markacijom Simića koji je ˝mozak˝ crvenih, uspeo da osujeti dosta akcija u samom začetku i zatvori prilaze svom golu. Simić ipak u 32. minutu dolazi do prilike da ugrozi gol Brodarca, njegov šut sa 14 metara je bio lak plen za Marića. Do kraja poluvremena Radnički propušta još jednu dobru priliku da povede. Lekanić je u 41. minutu lepo prodro po boku i sjajno na drugoj stativi uposlio Nuredinija koji je uputio traljav šut sa 7-8 metara, mreže su ostale da miruju u prvom poluvremenu.

Brodarac je u nastavku igrom kratkih pasova preuzeo primat na sredini terena, a Vitorović u 65. minutu sa 28 metara iskosa šalje projektil, lopta se od stative odbila u suprotno ćoše. Tek posle primljenog gola Radnički se probudio, Nedeljković je veoma brzo izjednačio, igrao se 71. minut kada je uspeo da savlada nemoćnog Marića udarcem sa 6-7 metara.

Igra se potom rasplamsala, a Brodarac ima veću želju da dođe do pobede u regularnom delu susreta. Međutim pobedu  i pehar je uzeo srećniji i spretniji Radnički. Počeo je 90. minut kada je nakon udarca iz ugla najviši u skoku bio Rakić, loptu je prosledio do Brankovića koji je glavom sa peterca smestio u rašlje. Tako je posle titule i plasmana u Prvu ligu Srbije, Radnički osvojio i kup FSB.

RADNIČKI (NB) - BRODARAC 2:1 (0:0)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Anđelić Aleksandar. POM.SUDIJE: Piljak Andreja i Šoškić Tihomir. STRELCI: Nedeljković 71. i Branković 90.min (Radnički NB), Vitorović 65.min (Brodarac). ŽUTI KARTONI: N.Đokić i Nedeljković (Radnički NB), Nikolić, Mi.Lukić, Tasić, Đurić i Ilić (Brodarac). CRVENI KARTON: Tasić 90+2.min (drugi žuti) (Brodarac).

RADNIČKI (NB): B.Ristić, Lekanić, Nedeljković, Unković (Milivojević), Trajković, Nuredini (Aničić), Đuričić, Branković, Simić (Popović), Ahmetović (Rakić), N.Đokić.
BRODARAC: Marić, Vitorović (Zečević), Miladinović, Ml.Lukić, Mi.Lukić (Mitrović), Đurić, Nikolić (Stojanović), Tasić, Jovanović, Ilić, Tabaković (Stajković).