XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 u Subotici potvrđuje baraž

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Prvu "meč loptu" za "overu" mesta u baražu za opstanak u Linglong Tajer Super ligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 imaće u subotu, 14. maja, od 19 časova, kada će pod svetlima reflektora Gradskog stadiona u Subotici ukrstiti koplja sa domaćom ekipom Spartaka, kojoj su takođe potrebni bodovi kako bi i matematički osigurala direktan opstanak u najvišem rangu takmičenja.

Srčanost, upornost, prave izmene trenera Lalatovića i sjajna atmosfera sa tribina stadiona “Čika Dača” bili su ključni za neverovatan podvig i preokret Kragujevčana u verovatno presudnoj bitki za baraž protiv novosadskog Proletera prošlog vikenda. Momci u crvenim dresovima još jednom su pokazali snagu karaktera i došli do izuzetno bitnih bodova, koji im otvaraju vrata opstanka.

– Jako bitna pobeda za nas, posebno ako se ima u vidu da smo na poluvreme otišli sa golom zaostatka. Utisak je da smo po prikazanoj igri i broju stvorenih prilika u potpunosti zaslužili ta tri boda. Proleter je još jednom pokazao da je jako dobar tim, koji sigurno ne zaslužuje trenutnu poziciju na tabeli. Pohvalio bih još jednom atmosferu na tribinama i nadam se da će na narednoj utakmici protiv Metalca biti još više publike na stadionu – istakao je Nenad Lalatović, šef struke kragujevačkog superligaša, u svom osvrtu na prethodnu utakmicu protiv Novosađana.

Računica je jasna. Još jedna pobeda u poslednje dve utakmice plej-aut faze Šumadincima garantuje učešće u baražu za opstanak.

– Nama je teoretski neophodna još jedna pobeda kako bismo izborili mesto u baražu. Naravno, ukoliko bi se desilo da recimo Metalac odigra nerešeno protiv lučanske Mladosti, a da Kolubara pobedi Proleter, onda bismo faktički mi već ovog vikenda, bez obzira na ishod poslednje dve utakmice, osigurali mesto u baražu. Ipak, ne želimo da gledamo u tuđe dvorište, već smo isključivo fokusirani na sebe i nastojaćemo da osvajanjem ta tri potrebna boda dođemo do baraža i prilike da ostanemo u ligi – poručuje Lalatović.

Predstojeća utakmica u Subotici dakle ima veliki značaj za “crvene”, ali i za domaćina, kome je takođe neophodna pobeda kako bi izbegao eventualni baraž. Subotički “golubovi” su trenutno na trećoj poziciji plej-aut tabele, sa tri boda viška u odnosu na ekipu Novog Pazara, koja u poslednje vreme igra kao u transu i na dobrom je putu da izbori čak i direktan opstanak u ligi.

Ekipa Spartaka tokom čitave sezone pruža promenljive partije, mada je evidentno da se radi o kvalitetnoj i dobro selektiranoj ekipi, koja tek na mahove pokazuje svoj veliki potencijal.

Kragujevčani se mogu pohvaliti činjenicom da su u prethodna dva prvenstvena odmeravanja snaga sa Subotičanima uspeli da osvoje čak četiri boda. Na “Čika Dači” je bilo 3:2 za Radnički 1923, dok je uzvratni duel u Subotici okončan bez pobednika (1:1).

– Spartak je ekipa koja u svojim redovima ima dosta kvalitetnih pojedinaca, poput Tufegdžića, Nikolića, Srećkovića, da ne nabrajam dalje. Sve su to igrači koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Iako je ova utakmica jako važna za obe ekipe, mislim da ćemo mi biti za nijansu rasterećeniji, što ćemo svakako nastojati da iskoristimo. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da probamo da iznenadimo, još jednom ponavljam, veoma kvalitetnu ekipu Spartaka, koja igra jako dobro na svom terenu – izneo je svoja očekivanja pred put u Suboticu strateg Šumadinaca.

Dobra vest za „crvene“ jeste da se Saša Jovanović konačno oporavio od povrede i da će biti na raspolaganju treneru Lalatoviću za ovo gostovanje, mada je pitanje u kojoj meri može da pomogne saigračima na terenu. Van konkurencije za tim su već duže vreme povređeni Marko Gajić i Nikola Kovačević, koji propušta utakmicu zbog kartona.

Televizija Arena Sport direktno će prenositi utakmicu na svom Premijum 1 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odloženi snimak susreta.


Mladost 2 : 1 Spartak ŽK
Radnički 1923 1 : 2 Metalac
Radnik 3 : 0 Kolubara
Proleter 0 : 2 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 12 15 10 51
2 Kolubara 37 14 4 19 46
3 Mladost 37 12 9 16 45
4 Spartak ŽK 37 12 8 17 44
5 Novi Pazar 37 10 11 16 41
6 Radnički 1923 37 9 8 20 35
7 Metalac 37 8 9 20 33
8 Proleter 37 8 8 21 32