XS
SM
MD
LG

Konjarnik zasluženo prošao u polufinale

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle dve identične pobede Konjarnik i Bečej večeras igraju majstoricu za prolazak u narednu rundu takmičenja. Bečej dolazi u vođstvo preko Jovanovića u 4. minutu, izašavši sam pred golmana domaćih Drndarevića, lucidno mu je kroz noge poslao loptu u mrežu.

Nošeni frenetičnim navijanjem publike Konjarnik baca sve karte na napad, a Ljujić u 7. minutu sa 8 metara pogađa prečku. Minut kasnije sa 6-7 metara razdaljine precizan je Vićić, rezultat je izjednačen. 

Igrao se 9. minut kada je Jovanović povukao kontru dva na jedan, uposlio slobodnog Novakovića koji realizuje priliku i ponovo dovodi goste do prednosti.

Konjarnik nema sreće u 11. minutu, Ljujić ponovo pogađa okvir gola, ovaj put stativu. Međutim posle šezdesetak sekundi Ljujić je sjajno asistirao Šljukiću za izjednačenje, a nepunih 20 sekundi zatim viđen je potpuni rezultatski preokret, strelac vodećeg gola za domaće je Arsić. 

Nisu se domaći dugo radovali, Stanić u 13. minutu vara Drndarevića i vraća ponovo meč u egal. Ali, domaći su zaista efikasni večeras, a njihov najbolji igrač Arsić na isteku 14. minuta uzvraća udarac, postiže svoj drugi, odnosno četvrti gol za ljubičasto-bele. Tu se završio rezultatski roler koster za prvo poluvreme, domaći su mudro sačuvali minimalnu prednost, jer je bilo očito da su gosti deficitarni sa kondicijom.

Domaći počinju jako u nastavku, golman Vadaski obara u svom šestercu Ljujića, igrao se 22. minut i to je penal za Konjarnik. Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Vićić. Sve karte na napad potom bacaju Bečejci, igraju sa pet igrača u polju što Arsić koristi u 26. minutu i šutem na prazan gol Konjarnik odlazi na tri gola razlike.

Bečej se ne predaje, Stanković u 28. minutu iz blizine smanjuje na 6:4. Konstantnu opsadu gola sa igračem više vrše gosti, domaći se junački brane, a Ratković u 32. minutu sa svoje polovine loptu šalje u prazan gol, ponovo je tri razlike. Igra bez golmana je mač sa dve oštrice. Ratković minut pre kraja postiže svoj drugi gol, a desetak sekundi kasnije uzvratio mu je Stanković na drugoj strani i postavio konačnih 8:5.

Konjarnik je pokazao da je kvalitetnija ekipa i zasluženo se plasirao u polufinale play-offa gde ih očekuje duel protiv ekipe Loznica grad, a prvi susret je na programu 7. maja u Loznici i igra se takođe na dve dobijene utakmice. Drugi par čine Vranje i prošlogodišnji šampion FON.

KONJARNIK - BEČEJ 8:5 (4:3)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: 400. SUDIJE: Jović Bratislav i Ristić Danijel. STRELCI: Vićić 8. i 22. (6m), Šljukić 12, Arsić 12, 14. i 26. i Ratković 32. i 39.min (Konjarnik), Jovanović 4, Novaković 9, Stanić 13. i Stanković 28. i 39.min (Bečej). ŽUTI KARTONI: Bosnić (Konjarnik), Stanojević (Bečej).

KONJARNIK: Drndarević, Milosavljević, Ristanović, Ljujić, Šljukić - rezerve: Antić, Milutinović, Vićić, Arsić, Bosnić, Rovčanin, Janković, Ratković.

BEČEJ: Vadaski, Jovanović, Stanojević, Novaković, Stanković - rezerve: Jorgić, Živkucin, Mitić, Korać, Živić, Mandić, Golub, Stanić.