XS
SM
MD
LG

PLS plej-aut: Sumnje u regularnost plej-auta, Zaječarci kažu da su pošteno zaradili svaki bod, beogradski derbi nosi veliki ulog

Foto: Prva liga Srbije

Kako plej-of i plej-aut Prve lige odmiče sve su prisutnije priče o zamešetarskim radnjama sa terena, navodnim režijama, i “krojenju” tabela. U razgovoru sa trenerima, pojedini su izrazili sumnju u regularnost, kako se jedan slikovito izrazio ”počelo je divljanje”. To se preslikava na teren i navodno donošenje (ne)spornih odluka ljudi u “crnom”. Najviše bodu oči sumnjivi jedanaesterci, koji na kraju presuđuju, zatim “poplava” kartona u svim bojama. Da sve ostane na “rekla-kazala”, ali gde ima dima ima i vatre. Naš portal je uvek zastupao viteški i pošten odnos, isključivo smo se vodili da što verodostojno prikažemo dešavanja sa terena, bez “prljavština” i zakulisnih radnji koje samo štete najpopularnijoj igri. Hoćemo da verujemo da su ovo samo insinuacije i da će do cilja stići oni koji to zaslužuju. Da se mi vratimo narednim utakmicama i pozabavimo najvom mečeve četvrtog kola plej-auta.

Sutra su na programu dve utakmice na Banjici i u Zaječaru. Na težini dobija meč između Timoka 1919 i OFK Bačke, direktnih konkurenata u borbi za opstanak. Reči trenera Srđana Stojčevskog dovoljno oslikavaju fudbalsku stvarnost. Još su sveži utisci iz duela sa RFK Grafičarom i nekoliko spornih sudijskih odluka

- Verujemo i dalje u sebe, kako god bio krajnji epilog. Svaka naredna utakmica je kvalifikaciona, moramo pobeđivati do kraja a drugi neka se dogovaraju. Mi smo pošteno zaradili svaki bod, bez pomoći bilo koga. Više bodova je osvojeno na gostovanjima nego u Zaječaru, a neko želi da nas gurne dole - kaže sa rezignacijom mladi stručnjak i podseća da su u proteklih 12 kola osvojili 19 bodova.

Na Banjici snage će odmeriti vodeći Rad i drugoplasirana Mačva, u meču bez takmičarskog značaja. Igraće za prestiž, domaćin da nastavi uspešnu seriju (tri pobede), a Šapčani da se rehabilituju za dva neugodna poraza na stadionu kraj Save. “Građevinari” su u nezabeleženoj seriji od pet pobeda, bez primljenog gola, i daleko su od nekadašnje nezavidne pozicije. Trener Branko Mirjačić, za čije ime su vezana poslednja rezultatska ostvarenja, kaže da neće biti kalkulacija, nastavljaju u svom stilu, kako bi ostali na vodećoj poziciji.

Zlatibor računa na sigurne bodove na Štrandu, kako bi prešao začaranu crtu, ispod koje su kandidati za selidbu u treći rang. U prethodna tri kola imaju polovičan učinak i od četvrtoplasirane Budućnosti udaljeni su dva boda. Kabel je neprijatno iznenadio Mačvu u gostima i to su jedini bodovi osvojeni u nastavku prvenstva. Treba pohvaliti Novosađane za takmičarski i čisto sportski nastup, želji da do kraja odigraju pošteno i tako doprinose regularnosti plej-auta.

U ponedeljak se igra mali beogradski derbi u predgrađu, pored auto puta. Veliki ulog je u pitanju, kako za domaću Budućnost, tako i za mlade “grafose”. Trenutno su plasirani iznad crte, nalaze se u povoljnoj poziciji, odnosno izvan zone ispadanja. Mala je to razlika i jedan poraz ili pobeda može da okrene situaciju naglavačke. Domaćin zna da će protiv sebe imati “B” tim Crvene zvezde, jednu nadarenu generaciju, budućnost našeg šampiona. U prvenstvu su bili uspešniji (pobeda i remi), i ukoliko ponove igre iz prethodnih 4-5 utakmica mogu se nadati povoljnom ishodu.


Mačva 1 : 1 RFK Grafičar
Zlatibor 2 : 1 OFK Bačka
Budućnost 2 : 1 Rad
Timok 1919 5 : 0 Kabel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 RFK Grafičar 37 15 6 16 51
2 Mačva 37 12 12 13 48
3 Rad 37 13 9 15 48
4 Zlatibor 37 12 11 14 47
5 Budućnost 37 11 12 14 45
6 Timok 1919 37 11 7 19 40
7 OFK Bačka 37 8 15 14 39
8 Kabel 37 2 7 28 13