XS
SM
MD
LG
27.04.2022 Aleksandra Stojković

Zmajevi srušili Napredak

Goleada na Krovu za drugu uzastopnu pobedu nad ekipom Napretka iz Kruševca rezultatom 3:0 (3:0).  Sve je već bilo rešeno u prvih 45. minuta kada su u sedam minuta redom postizali golove Miloš MilovićAleksandar Ćirković i Miloš Pantović.

Voždovac je sa sedam bodova iz tri utakmice ostao u trci za četvrto mesto i sa tri boda prednosti putuje na megdan ekipi TSC iz Bačke Topole.

Aleksandar Linta pohvalio je svoje igrače koji su maksimalno ispoštovali zadatke na terenu i bili rezultatski nagrađeni.

”Prvo poluvreme je bilo stvarno izvanredno, kako ofanzivno tako i defanzivno. Čestitke mom timu na prikazanoj igri tokom svih 90 minuta, iako je drugo poluvreme za nijansu bilo slabije. Napravili smo pet izmena i logično je da tempo i ritam utakmice opadne. Velika pobeda za nas, svakako! Za četiri dana nas očekuje još jedan težak okršaj sa TSC-om gde ćemo pokušati da ponovimo ovu igru i energiju i dođemo do pobede”, jasan je bio šef struke Zmajeva.

Prvu priliku da povede imao je Voždovac već u četvrtom minutu. Ajdinović se odlično kretao i utrčao u golmanski prostor, ali je čuvar mreže Napretka bio brži.

Od samog početka videlo se da su Zmajevi ušli u utakmicu sa određenom dozom pritiska. Prvu javnu opomenu dobio je kapiten Ivezić u osmom minutu zbog nesmotrenog starta tokom prodora koji je do tog trenutka bio više nego obećavajući.

Smenjivali su se prekidi sa obe strane. Iz slobodnog udarca u 12. minutu pokušao je da proigra Purtić Ivezića za reprizu gola iz prošle utakmice, ali je kapiten Zmajeva loptu zahvatio kolenom i nije mogao bolje da odreaguje.

Najbolju priliku da zatrese mrežu imao je Milojević. Posle solo prodora po sredini namestio je nišan i uputio direktan šut na gol, ali je lopta za malo išla preko gola. Novu priliku iz slobodnog udarca imao je isti igrač posle prekršaja nad Mijailovićem, ali je golman bio na mestu i loptu poslao u korner.

Vodi Voždovac! Posle udarca iz ugla koji je izveo Stefan Purtić, najbolji u skoku bio je Miloš Milović i glavom poslao loptu iza golmana Napretka u 21. minutu prvog poluvremena.

2:0! Sjajno su povukli već u narednom napadu svi igrači Voždovca i izuzetnom tranzicijom od odbrane kroz sredinu omogućili Aleksandru Ćirkoviću da se po levoj strani ušeta u protivnički šesnaesterac i precizno smesti loptu u suprotni ugao. 

Raspucani Zmajevi! U manje od 10 minuta data su čak tri gola jer Voždovac od 28. minuta vodi sa velikih 3:0! Ponovo je u centru pažnje bio Aleksandar Ćirković ali ovoga puta u ulozi asistenta. Uputio je pravovremeni pas za Miloša Pantovića koji je matirao golmana Nikolu Vasiljevića iako je čuvar mreže Kruševljana bio blizu da zaustavi ovaj šut. Veliki deo posla uradili su i Miloš Krunić i Stefan Hajdin jer su svojim dodavanjima omogućili da brzonogi Ćirković dođe u priliku za asistenciju.

U 35. minutu ponovo je dvojac Pantović – Ćirković bio u prilici za gol, ali je asistencija Pantovića bila previše brza za Ćirkovića koji u naletu nije stigao na loptu.

Treba napomenuti vrlo efektnu ulogu sredine terena i bekova koji su dali maksimalan doprinos pravovremenim dodavanjima. Ajdinović se neretko nalazio i u šansi i to kao igrač kojeg Napredak ne očekuje da bude najopasniji. 

Napredak u prvom delu igre nije imao ozbiljnijih šansi da ugrozi Krunićev gol, dok je odbrana svakako bila na mestu i za pokušaje koji su dolazili iz kontra-napada te se na pauzu otišlo sa velikih tri gola prednosti.

Aleksandar Linta drugo poluvreme započeo je sa promenjenim sastavom. Umesto litvanskog internacionalca Justasa Lasickasa na teren je istrčao Martin Novaković.

Očekivano je opala energija na terenu posle poluvremena iz snova za Voždovac, ali nisu Zmajevi odustali od namere da se mreža Napretka zatrese još koji put.

Videlo se da stručni štab želi da poštedi igrače koji iznose maksimalan teret i sačuva ih za utakmicu sezone na TSC Areni te je ubrzo izvršena dupla promena. Umesto Nemanje Milojevića i Aleksandra Ćirkovića u igru su ušli Marko Đurišić i Alen Mašović.

Nisu se Kruševljani predavali, konstantno su napadali gol Voždovca sa ciljem da smanje razliku, ali je Miloš Krunić bio na mestu i pravovremenim reakcijama rešavao opasnost.

Posle dužeg vremena priliku da zaigra dobio je mladi Zmaj, Dragan Stoisavljević koji je špicu zamenio Miloša Pantovića. Već posle nekoliko dodira sa loptom bilo je evidentno zašto tako mlad ima standardan status prvotimca.  Poslednju promenu na utakmici napravio je Linta uvođenjem Filipa Damjanovića umesto Marka Mijailovića.

Obe ekipe pokušavale su da stvore ozbiljnije šanse, pretio je Napredak golu Voždovca, ali je odbrana bila mestu. Ivezić i Milović nisu popuštali sa koncentracijom do samog kraja dok je kapiten Voždovca neretko kretao i u ofanzivu.

Glavni sudija utakmice, Nenad Minaković, produžio je duel Voždovca i Napretka za tri minuta najviše zbog pauza zbog povreda koje su se dešavale tokom drugog dela igre.

Zmajevi u 4. kolu plejofa gostuju na TSC Areni, u nedelju, 1. maja, sa početkom u 18 časova i 30 minuta.


Crvena zvezda 1 : 0 Čukarički
Radnički (N) 1 : 0 Vojvodina
Partizan 4 : 1 TSC
Voždovac 3 : 0 Napredak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 33 28 4 1 88
2 Partizan 33 27 5 1 86
3 Čukarički 33 14 12 7 54
4 Voždovac 33 13 8 12 47
5 Radnički (N) 33 11 14 8 47
6 TSC 33 12 8 13 44
7 Vojvodina 33 12 6 15 42
8 Napredak 33 10 7 16 37