XS
SM
MD
LG

Mladost iz Radičevića pobedila 7:2 u Bačkom Petrovom Selu

Trener Milorad Kolundžija i fudbaleri Mladosti iz Radičevića - foto: V. Jankov

Prvo izvinjenje za plasiranu informaciju da će se opštinski derbi MOFL između Jedinstva i Mladosti iz Radičevića igrati u nedelju, jer je odigran dan ranije. Do promene je došlo zbog Uskršnjih praznika, a niko nas iz kluba domaćina, Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela, o tome nije obavestio.

Ako smo pogrešili u terminu odigravanja utakmice, nismo u tome da će se sigurno igrati na pobedu, pošto „mladostaši“ u ovoj sezoni nijedanput nisu igrali nerešeno, a Petrovoselci samo jedanput.

Iako su gosti poveli golom Aleksandra Božića, prvo poluvreme je završeno rezultatom 2:1, jer je Bojan Lovre dva puta zatresao mrežu gostiju. Domaći navijači su očekivali da će njihovi ljubimci rutinski stići do nove pobede, ali u nastavku su na terenu „plesali“ gosti, a „kolovođa“ je bio većpomenutu Aleksandar Božić, koji je postigao nova tri pogotka i utakmicu završio „pokerom“ u mreži domaćina. Preostala tri gola postigli su Jovan Sadžakov, te braća Nebojša i Strahinja Milin.

- Igrali smo bolje i zasluženo trijumfovali. Naša dečurlija se rastrčala kraj Tise, što im nije bilo teško pored vremešnih i u odbrani sporih Petrovoselaca. Pobeda je mogla biti i ubedljivija, a nismo mogli da računamo na jednog od naših najboljih igrača Strahinju Banovića. Shvatili smo da naš mladi tim ima potencijal i uz dodatnu selekciju na leto mogli bismo da igramo zapaženu ulogu u narednoj sezoni, veli nam predsednik Mladosti iz Radičevića Miša Vojnović.

Pored okršaja u Bačkom Petrovom Selu, u 13. kolu Međuopštinske lige postignuti su i ovi rezultati: Tomislavci - Slavija 4:0, Sloboda – Solunac 0:3, Proleter – Eđšeg 6:0, a slobodna je bila Pobeda. Lider na tabeli je ekipa Tomislavci iz istoimenog mesta sa 34 boda iz 12 utakmica, drugi je Proleter iz Njegoševa sa 27 bodova iz 11 utakmica, koliko je odigrao i Solunac iz Karađorđeva (25). Sloboda iz Stare Moravice je četvrta sa 17 bodova iz 12 utakmica, koliko su odigrali peto Jedinstvo (16) i šesta Mladost (15).Slavija iz Novog Orahova i Eđšeg iz Malog Iđoša imaju po sedam bodova iz po 11 utakmica, a iz isto tolikog broja utakmica Pobeda iz istoimenog naselja ima samo jedan bod.

Novi uzazov Mladost će imati u subotu, a ne nedelju kada igraju svoje utakmice kao domaćini, protiv drugoplasiranog Proletera iz Njegoševa. Do promene termina igranja utakmice došlo je zbog Prvomajskih praznika.U 14. kolu sastaće se još Slavija – Jedinstvo, Solunac – Tomislavci i Eđšeg – Pobeda, dok je Sloboda slobodna.


Proleter 6 : 0 Eđšeg
Jedinstvo 2 : 7 Mladost
Tomislavci 4 : 0 Slavija
Sloboda 0 : 3 Solunac N&Đ Jerković Karađorđevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tomislavci 12 11 1 0 34
2 Proleter 11 8 3 0 27
3 Solunac N&Đ Jerković Karađorđevo 11 8 1 2 25
4 Sloboda 12 5 2 5 17
5 Jedinstvo 12 5 1 6 16
6 Mladost 12 5 0 7 15
7 Slavija 11 2 1 8 7
8 Eđšeg 12 1 4 7 7
9 Pobeda 11 0 1 10 1