XS
SM
MD
LG

Voždovac zasluženo pobedio Vojvodinu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Borba za mesto u Evropi se zahuktava, Voždovac i Vojvodina su na bod razlike i pikiraju da skinu sa četvrtog mesta TSC. ˝Lale˝ angažovanije započinju susret, ali do prve dobre prilike stižu ˝Zmajevi˝u 9. minutu. Ćirković je opalio sa 16 metara, a lopta je bukvalno za par santimetara završila iznad prečke.

Vojvodina je uzvratila u 22. minutu, Stevanović je na jednu nabačenu loptu sa strane najbolje odreagovao, ali je uputio mlak udarac sa peterca, pa je golman domaćih lagano intervenisao. Vukčević u 25. minutu postiže pogodak za goste, ali je poništen nakon asistencije iz VAR sobe zbog nedozvoljenog ofsajd položaja. Bolju igru gosti krunišu pogotkom Simića iz kaznenog udarca u 30. minutu, pošto je prethodno prekršaj nad njim napravio Mijailović.

Posle samo dva minuta Voždovac se vraća u meč. Mlađani Ivezić je poravnao rezultat, najbolje se snašao u gužvi nakon ubačene lopte sa strane. Domaći nastavljaju agresivno, a u 40. minutu Milojević u srcu šesnaesterca pronalazi Pantovića, čiji šut glavom brani Rockov. Golman gostiju se istakao i minut kasnije, Ivezić je divnim pasom ostavio Ajdinovića samog pred golom Vojvodine, ali je Rockov intervenisao nogom i otklonio opasnost.

Posle 4 minuta igre u nastavku prvi je pripretio domaćin, Lasickas je uputio šut sa 17-18 metara, Rockov je bio dobro postavljen pa je lopta završila u njegovom naručju. Međutim, nemoćan je bio u 58. minutu kada je Mijailović snažnim šutem sa 13 metara loptu smestio u donji desni ugao. Pobedu je mogao da obezbedi Pantović u 64. minutu, ali je slabo šutirao iz izgledne šanse. Već u sledećem napadu na drugoj strani je Vukadinović uzdrmao stativu gola Voždovca, udarcem sa preko 20 metara.

U poslednji kvartal utakmice gosti ulaze rešeni da izmene rezultat u svoju korist, trener Radojičić ofanzivnim izmenama baca sve karte na napad. Ali, Voždovac je odoleo svim naletima i sa nova 3 boda se popeo na 4. mesto sa kog se vidi Liga konferencije. Posle uskršnjih praznika, prvenstvena trka će se nastaviti naredne srede, Voždovac igra ponovo u svom gnezdu, ovaj put protiv kruševačkog Napretka, dok Voša ide u goste Radničkom u Niš.

VOŽDOVAC - VOJVODINA 2:1 (1:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Mitić Milan. POM.SUDIJE: Andrejić Čedomir i Vojnić Stefan. STRELCI: Ivezić 32. i Mijailović 58.min (Voždovac), Simić 30.min (k.u.) (Vojvodina). ŽUTI KARTONI: Ivezić, Purtić i Damjanović (Voždovac), Busnić, Lazarević i Zukić (Vojvodina).
VOŽDOVAC: Krunić, Milović, Lasickas, Mijailović (Novaković), Pantović, Ajdinović (Damjanović), Milojević (Đurišić), Purtić (Stanisavljević), Ćirković (Mašović), Ivezić, Hajdin.
VOJVODINA: Rockov, Maksimović (Zukić), Stevanović (Mrkaić), Đorđević, Jeličić, Nešković (Novevski), Busnić (Kabić), Simić, Lazarević, Vukadinović, Vukčević (Matić).


TSC 0 : 4 Crvena zvezda
Partizan 3 : 1 Čukarički
Voždovac 2 : 1 Vojvodina
Napredak 0 : 4 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 32 27 4 1 85
2 Partizan 32 26 5 1 83
3 Čukarički 32 14 12 6 54
4 Voždovac 32 12 8 12 44
5 Radnički (N) 32 10 14 8 44
6 TSC 32 12 8 12 44
7 Vojvodina 32 12 6 14 42
8 Napredak 32 10 7 15 37