XS
SM
MD
LG

Radost celog grada

Dres na poklon gradonačelniku Kraljeva uručio zamenik kapitena Đorđe Simeunović

Sa 20 pobeda u sezoni, rekordnih 10 u gostima, košarkaši kraljevačke Sloge obeležili su ovu takmičarsku sezonu u AdmiralBet KLS. Osvajanjem drugog mesta, „beli“ su izborili učešće u regionalnoj Drugoj ABA ligi naredne sezone, ali posle mnogo godina igraju i u plej ofu Superlige Srbije. Najveći uspeh KK Sloga u novom milenijumu nije prošao nezpaženo,a svi košarkaši, članovi stručnog štaba i članovi klupskog rukovodstva imali su prijem u gradskoj kući kod gradonačelnika dr Predraga Terzića sa saradnicima.

Košarkaši Sloge na prijemu kod gradonačelnika dr Predraga Terzića

Pre dve godine su naše gošće bile košarkašice Kraljeva posle osvojenog Kupa Srbije, prošle godine odbojkaši Ribnice posle takođe osvojenog Kupa. Sada je prijem organizovan za košarkaše Sloge, jer su ove sezone blistali u KLS i izborili učešće u ABA 2 ligu. To je ogroman uspeh, ovo je povratak Sloge na veliku scenu i povratak košarke kući. Imao sam privilegiju da gledam sve utakmice u Kraljevu i da uživam. Sve čestitke rukovodstvu kluba, treneru Dimitrijeviću sa saradnicima i naravno košarkašima. Grad je značajno pomogao kloubu koji je jedan od brendova Kraljeva. I pomagaćemo i dalje, jer nećemo igrati regionalno takmičenje jedno leto. Želimo kontinuitet, želimo još bolje rezultate, jer Sloga mora da bude u odabranom društvu sa najboljima – naglasio je dr Predrag Terzić dok je pozdravljao pojedinačno svakog igrača, trenera i člana UO KK Sloga.

Uobičajena razmena poklona je pokazala koliko je svima drag ovaj uspeh, koliko su ga svi u gradu čekali. Renesansa košarke u Kraljevu usledila je u vreme kada se malo ko tome nadao. Najveće zasluge idu samim košarkašima.

Živeli smo kao jedna porodica, imamo sjajnu atmosferu, odličnu saradnju sa trenerom Markom Dimitrijevićem, stručnim štabom i rukovodstvom kluba. Ljudi iz lokalne samouporave su nam omogućili da mislimo samo na našem obaveze i da se posvetimo treninzima i igri. Žao mi je što danas ovde nije Nemanja Barać, sjajn čovek i igrač, bio je jedan od lidera ovog tima i mnogo će nam nedostajati za plej of. Mislim da uz par pojačanja, još jači rad i bolju organizaciju možemo i više od ostvarenog. Daćemo sve od sebe da tako i bude – naglasio je Stefan Matović, kapiten košarkaša kraljevačke Sloge.

Marko Dimitrijević, Slogino dete, nekada odličan košarkaš, sada trener „belih“ bio je pravi spiritus movens kluba. Ugradio je sebe, svoje znanje i harizmu za dobrobit kluba i rezultat nije izostao.

Velika zahvalnost igračima, ovo je njihov uspeh, njihov rezultat. Hvala gradu Kraljevu na iskrenoj i velikoj podršci, ljudima iz kluba takođe. Prostigli smo ogroman uspeh, a tek nas čeka mnogo posla. Već sam rekao da nismo rekli poslednju reč, igramo i plej of Superlige. Ulazak u ABA 2 ligu zahteva više rada, pametno ulaganje, jer nama prioritet mora da bude KLS, da ponovo budemo na poziciji koja vodi u regionalno takmičenje. Imamo snage, kvaliteta i kapaciteta za tako nešto i siguran sam da ćemo uz najbolju publiku na svetu uspeti – jasno je poručio Marko Dimitrijević, trener košarkaša Sloge.

Uspeh Sloge je uspeh sportskog Kraljeva. Svi mu se raduju i nadaju se da će uskoro i drugi sporetski klubovi iz grada na Ibru krenuti stopama Sloge, ali i ŽKK Kraljevo i OK Ribnica.

Priznanje Sportskog saveza Kraljeva predsedniku Sloge Vladanu Đokoviću uručio Miloš Simović

Košarkaši Sloge su pravi primer kako se treba boriti za kluba, za ovaj grad. Oni su krenuli stopama košarkašica i odbojkaša, a ubeđen sam da ćemo uskoro imati razloga da se radujemo i rezultatima rukometaša, fudbalera i drugih klubova u ekipnim sportovima. U Kraljevu sport ekstrenmo ide napred, za poslednje četiri godine to je evidentno i očekujem da se na isti način nastavi i u godinama koje dolaze – poručio je Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Kraljeva.

Mnogo radosti i osmeha - zajednički snimak čelnika grada Kraljeva i gostiju iz KK Sloga

Sloga je završila KLS, ali sezona za „bele“ nije gotova. Sledi nastup u plej ofu Superlige gde će rival Kraljevčanima biti novosadska Vojvodina. Prvi meč je 27. aprila kraj Ibra, revanš 30. u Novom Sadu,a eventualna majstorica je 3. maja u Kraljevu. Sloga će biti bez Nemanje Baraća koji je otišao u redove basket ekipe Uba „3 na 3“, a na njegovo mesto je stigao Nemanja Nikolić, momak iz Zvornika koji je ove sezone nastupao za Novi Pazar.

 


Kolubara LA 2003 103 : 77 Vršac
Tamiš 90 : 79 Sloboda
Dynamic VIP PAY 84 : 78 Dunav
Vojvodina 89 : 83 Zlatibor
OKK Beograd 74 : 90 Metalac
SPD Radnički 86 : 66 Slodes SoccerBet
Sloga 97 : 75 OKK Novi Pazar
Mladost MaxBet 83 : 63 Zdravlje Leskovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina 30 21 9 51
2 Mladost MaxBet 30 21 9 51
3 Zlatibor 30 20 10 50
4 Dynamic VIP PAY 30 18 12 48
5 Sloga 30 18 12 48
6 Sloboda 30 16 14 46
7 Tamiš 30 15 15 45
8 Metalac 30 15 15 45
9 OKK Novi Pazar 30 15 15 45
10 Zdravlje Leskovac 30 14 16 44
11 Vršac 30 14 16 44
12 Dunav 30 14 16 44
13 OKK Beograd 30 14 16 44
14 Kolubara LA 2003 30 12 18 42
15 SPD Radnički 30 11 19 41
16 Slodes SoccerBet 30 2 28 32