XS
SM
MD
LG
13.04.2022 SPD Radnički Kragujevac

Radnički brusio formu sa Pro Rekom

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički Kragujevac

U proteklih par dana vaterpolisti Radničkog i italijanskog giganta Pro Reka, odradili su u Kragujevcu zajedničke sparing pripreme za finiš sezone, u okviru kojih su odigrali i četiri utakmice.

Kragujevčani su ostali bez plasmana na „fajnal-ejt“ Lige šampiona, pa su ovaj sparing sveli u službu priprema za polufinale plej-ofa domaćeg šampionata i odbranu titule, dok sa druge strane Pro Reko napada 34. naslov šampiona Italije, a pokušaće i da odbrani tron Lige šampiona i postane prvi tim sa dvocifrenim brojem trofeja u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

- Ove izvrsne pripreme sa izvrsnom ekipom će nam mnogo značiti za finiš sezone u kom ciljamo dva trofeja. U blagom smo padu forme i kroz ovaj sparing smo pokušali da uhvatimo neke automatizme. Zahvaljujem se Radničkom na gostoprimstvu, jer su bili odlični domaćini. Dobro smo se snašli u Kragujevcu, kako na bazenu, tako i van njega i sve skupa smo jako zadovoljni – rekao je Sandro Sukno, trener Pro Reka i nekadašnja vedeta hrvatske reprezentacije.

Ne dešava se svaki dan da se najtrofejniji svetski tim odluči na sparing sa nekim timom, a Sukno delimično otkriva zašto je izbor pao na kragujevački klub.

- Radnički je ove sezone kao nova ekipa imao oscilacija u rezultatima, ali su pružili neke zapažene partije, kako u Ligi šampiona, tako i Regionalnoj ligi. Mislim da su na pravom putu, imaju dobru struku i dobre igrače i pred njima je svetla budućnost – zaključio je Sukno.

Ovi timovi odigrali su i jedan meč sa prisustvom publike, koji je ubedljivo pripao Italijanima, rezultatom 14:5.

- Rezultat ne pokazuje dovoljno veliku razliku u kvalitetu ove dve ekipe, koja je i veća, a skor je bio ubedljiviji i na drugim trening utakmicama koje smo odradili. Nama je čast ugostiti ekipu takvog renomea, ali me je sa druge strane bilo sramota da igrači Pro Reka, veliki dokazani šampioni, imaju veću želju na treningu od nekih naših igrača – istakao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Kragujevac se ove sezone ponovo vratio u sam krem evropskog vaterpola, pa se himna Lige šampiona ponovo čula u „Parku“. Međutim, trenutno šesto mesto, doduše u jačoj grupi A, ne zadovoljava klupske ciljeve koji dosežu i do osvajanja Lige šampiona.

- Zadovoljan sam što smo postavili klub gde mu je mesto, ali naše ambicije nisu samo da se učestvuje, već da se u svakoj utakmici pobedi ili pruži maksimum i da uvek volja i motivacija budu na najvišem mogućem nivou. Ove godine smo imali prilike da se nadmećemo sa najboljima i najbolji su više poštovali nas nego mi njih. Očigledno da je pojedincima ovo maksimum i ne zadovoljavaju klupske ambicije, pa ćemo morati da tražimo nova rešenja. Pred nama je završnica Prvenstva Srbije gde po trenutnoj formi nisam previše optimista pred polufinale sa Partizanom – kazao je Stevanović.


Pro Recco 11 : 8 CN Marseille
Spandau 04 11 : 12 BVK Crvena zvezda
Waspo 98 Hannover 14 : 14 Jug AO
Steaua Bucuresti 9 : 15 OSC Budapest
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Pro Recco 14 13 0 1 39
2 CN Marseille 14 11 0 3 33
3 Jug AO 14 10 1 3 31
4 Waspo 98 Hannover 14 6 3 5 21
5 OSC Budapest 14 6 1 7 19
6 Spandau 04 14 3 1 10 10
7 BVK Crvena zvezda 14 2 1 11 7
8 Steaua Bucuresti 14 1 1 12 4