XS
SM
MD
LG
06.04.2022 Administrator

Saveti za klađenje na eSport

Foto: pixabay.com

Klađenje je veoma široka kategorija! Danas gotovo da ne postoji stvar na koju se nije moguće kladiti! Pored opklada na sportove, događaje, festivale, eSportovi privlače sve veću pažnju igrača. 

Ova vrsta klađenja može biti i interesantna i unosna kao i bilo koja druga vrsta, te smo sigurni da zaslužuje vašu pažnju, posebno ukoliko vas već privlače eSportovi.

Ako tek želite da zakoračite u svet klađenja na eSport potrudićemo se da vam damo neke osnovne savete, kako bi vaši prvi koraci bili što uspešniji. 

Upoznajte se sa pravilima 

Klađenje spada u igre na sreću, ali vam nikako ne preporučujemo da ovu činjenicu shvatite bukvalno! 

Uspešni kladioničari se ne oslanjaju samo na sreću, ona je poželjna i potrebna, ali na njoj samoj ne počiva uspeh.

Onaj ko želi da se ozbiljno bavi sportskom prognozom, pa i prognozom u eSportovima mora prvo da nauči po kojim pravilima igre i klađenje funkcionišu.  Upoznavanje sa pravilima igre i terminologijom treba da bude prvi vaš zadatak.

Izaberite eSport

Ono što vas zanima najlakše će vam ići od ruke, to zapamtite! 

Kada birate na šta ćete se u ovoj kategoriji kladiti oslanjajte se i na svoj osećaj i interesovanja, ne samo na popularnost igrice ili potencijalnu isplativost. Igra koja vas zanima će sigurno biti igra čija pravila najbolje znate i u okviru koje će vam najlakše biti da pratite igrače ili timove.

Ako ne poznajete igru dovoljno dobro, teško da ćete moći da pravite uspešne prognoze. Najpopularnije igre na našoj teritoriji i igre na koje se najčešće ljudi klade su: LoL, Dota 2 i CS:GO.

To što su one najpopularnije ne znači da i vi morate izabrati baš neku od njih, ali će za ove tri broj kladionica u kojima su dostupne biti najveći.

Izaberite mesto gde ćeš se kladiti

Pre nego što se registrujete u nekoj online kladionici, odvojte vreme za kratko istraživanje o njima. 

Proverite da li su legalne, gde su najbolje kvote, gde najbolje opcije za klađenje, da li imaju bonuse i promocije, koji su uslovi isplate/uplate. Osim ovoga, važno je i da kladionica koju izaberete ima brz, funkcionalan sajt, kao i mobilnu aplikaciju i da vam je korisnička služba dostupna.

Kao što smo već pomenuli, većina kladionica pokriva najpopularnije igrice, ali u svakom slučaju, proverite da li i je i ono u šta vi želite da uložite na njihovom spisku. Soccer kladionica na primer spada u one koje nude fantastičan izbor eSportova.

Istražite, pratite, učite

Zapravo, najveći deo onih koji se klade na eSportove jesu veliki zaljubljenici u ovu vrstu razonode. Poželjno je da ste i sami igrali igricu u okviru koje želite da se kladite jer na taj način najbolje, kroz lično iskustvo upoznajete igru, pravila, tehnike i taktike koje igrači primenjuju.

Tu se naravno vaše istraživanje i učenje ne završavaju, nego tek počinju.

Ukoliko želite da poboljšate svoje šanse za dobitak, osim igrice, morate upoznati i igrače, koji su kao i u svakom drugom sportu i u ovom presudni za krajnji rezultat!

Postoje razni načini na koje možete pratiti koliko je koji igrač ili tim uspešan. Kvote u kladionici su samo jedan deo analize, ali i vi sami možete naći informacije o timovima i igračima na internetu, možete pratiti njihove striminge i analizirati način na koji reaguju, razmišljaju i igraju.

I ovde je, kao i u klasičnim sportovima, važna rutina igrača, motivacija, da li su odmorni, koliko su u formi, kakvi su bili u prethodnim sustretima i slično.

Izaberite način klađenja

Kladioničarima je dostupno više načina za klađenje na eSportove, a neki od najpopularnijih su:

  1. Money line - ova vrsta podrazumeva klađenje na to koji igrač ili tim će biti pobednik. Možete pogađati pobedu na kraju igre, ali i na kraju nekih celina.
  2. Total - takođe je interesantna vrsta klađenja koja podrazumeva da pokušate da pogodite ukupan broj nečega u igri. Ako je u pitanju eFudbal, možete se kladiti na ukupan broj golova obe ekipe i slično.
  3. Futures - podrazumeva dobru analizu i predviđanje, jer na ovaj način možete da se kladite na pobednika celog turnira. To možete uraditi u toku trajanja turnira, skoro pa u bilo kom momentu, ali se naravno, s obzirom na momenat i kvote menjaju.

Koji god način klađenja vam se čini kao najsigurniji, uvek krenite od tog!

Pravi korak po korak

Polako i promišlljeno! Ovo pravilo važi za klađenje uopšte bez obzira na to šta je predmet klađenja!

Posebno vam ovo podvlačimo ako ste novi u priči. Ako sada tek krećete u avanturu klađenja, sigurno ne želite da odmah potrošite ceo budžet koji ste isplanirali ili više od njega.

Početnicima nije lako da odmah počnu da dobijaju. Ovo nije način da se obogatite na brzinu, to morate zapamtiti. Čak i ako vam dobro krene, opet se ne zalećite.

Šta god da počinjete u životu usponi i padovi su deo toga i biće sigurno i deo vašeg iskustva sa opkladama. Zato vaši prvi ulozi ne treba da budu visoki, kako ne bi mnogo žalili ako prvo počnete da gubite. 

Pratite, učite, igrajte, istražujte, testirajte! Iz grešaka učite i popravljajte ih u sledećim pokušajima! Srećno!