XS
SM
MD
LG
03.04.2022 Administrator

Radnički i Jug u okršaju za jadransku bronzu

Detalj sa prethodnog meča - SPD Radnički Kragujevac

U reprizi prošlogodišnjeg finala, vaterpolisti Radničkog igraće danas od 17 časova meč za bronzanu medalju na "fajnal-foru" Regionalne lige, protiv ekipe Juga iz Dubrovnika, pošto su sinoć, u polufinalu, poraženi od domaćina turnira, Novog Beograda, rezultatom 12:8.

Kragujevčani su bili ravnopravan rival tokom prve tri četvrtine, ali je na kraju Novi Beograd iskoristio prednost domaćeg bazena i prelomio meč u svoju korist.

- U prve tri četvrtine smo bili potpuno ravnopravni, čak smo u trećoj četvrtini poveli i ponadali se da smo prelomili meč. Međutim, imali smo nedopustiv pad u finišu treće deonice, gde se to samo nastavilo i u četvrtoj kada smo primili nekoliko lakih golova i tu je bio kraj. Nažalost nismo uspeli u odbrani trona. Krajnji rezultat nije realan odnos snaga u bazenu, ali šta je tu je, idemo dalje – rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

U drugom polufinalu je takođe viđena velika borba, u kojoj je Jug u finišu položio koplja protiv splitskog Jadrana (18:16). Radnički i Jug se odlično poznaju, a Kragujevčani su veliki dužnici Dubrovčanima, jer su ih prošle godine pobedili u finalu u Zagrebu (14:12), a pre mesec dana su im u ligaškom okršaju u Kragujevcu naneli poraz (12:10) koji ih je koštao prvog mesta i domaćinstva turnira.

- Medalja je medalja i daćemo sve od sebe da se podignemo i osvojimo to treće mesto. Jug je veoma dobra ekipa sa nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca, na koje ne treba trošiti reči. Pobedili smo ih ove sezone, u jednom gustom meču u Kragujevcu i sigurno je da nas ponovo očekuje jako teška utakmica, ali ako se izdignemo iz ove situacije i odigramo kako treba, mislim da možemo do bronze – zaključio je Toholj.

Direktan prenos utakmice možete pratiti na Arenasportu 1, dok je finale Novog Beograda i Jadrana na programu od 20.30 časova, uz direktan prenos na Arenasportu 2.