XS
SM
MD
LG

Jedinstvo i Mladost pojačani, ali...

Fudbaleri Jedinstva i Mladosti pre jesenje utakmice u Radičeviću - foto: V. Jankov

Najdužu pauzu između dve polusezone imali su članovi Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola, Bečej, Mali Iđoš, ali i njoj je došao kraj. Tokom vikenda pred nama, startuje nastavak prvenstvene trke u kojoj su i dve ekipe s teritorije opštine Bečej, četvrtoplasirano Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela (13 bodova) i petoplasirana Mladost iz Radičevića (12). Obe su se u pauzi tokom zimskog prelaznog roka pojačale, ali je veliko pitanje koliko je to dovoljno da pomrse račune rivalima koji su jesenac odmakli, prvoplasiranoj ekipi Tomislavci iz istoimenog mesta (22), drugoplasiranom Ptoleteru iz Njegoševa (18) i Soluncu iz Karađorčeva (16) na trećem mestu.

- Niko nije napustio klub, a stigli su nam Bečejci iz Sente Ivan Drapšin i Bojan Lovre, čime smo brojčano jači i kvalitetniji. Nama je problem što zbog obaveza na poslu trenira kad ko može. Povoljna vest je da su Danijel Stanojev i Endre Molnar upisali trenerski kurs za dobijanje C licence, samim tim su dobili mogućnost da vode ekipe na utaikmici, čime polako rešavamo pitanje stvaranja sopstvenog stručnog kadra u našem klubu. Gostujemo Proleteru u Njegoševu, koji nas je na startu sezone pobedio (4:1) na našem terenu, što znači da su na papiru favoriti, a na terenu ćemo videti, veli predsednik i golman Petrovoselaca Tibor Ereg.

U taboru "mladostaša" je još povoljnija situacija. Jesenas su kuburili sa čuvarem mreže, a sada ih imaju, čak, trojicu!

- Klub je zimus napustio samo Zoran Olujić, koji je u nedostatku golmana ponekad navlačio i rukavice na ruke. Najbolnije pitanje golmana smo, nadam se, rešili. Iz Novog Sada nam je stigao iskusni Milan Latinović, iz Bečeja mladi Dimitrije Mitrovčanin, a reaktivirao se i nekadašnji naš omladinac Mladen Bajić. Problem nam predstavlja što Strahinja Banović radi na terenu, pa ne samo što ne trenira, nego ne znamo ni kada će moći da igra utakmice. Pripremni period smo odradili korektno, dva puta izgubili od Kumančana (2:3) i u Njegoševu (1:2), a pobedilis mo Eđšeg iz Malog Iđoša (5:0) i Pobedu sa Pobede (10:0). Dočekujemo Solunaci očekujemo da iskoristimo prednost domaćeg terena, optimista je predsednik Mladosti iz Radičevića Miša Vojinović.

Dodajmo da MOFL broji ukupno devet klubova, što znači da će, iako su poslednji startovali s nastavkom prenstvene trke, prvi završiti već poslednjeg majskog vikenda.


Tomislavci 3 : 2 Proleter
Sloboda 3 : 0 Pobeda
Solunac N&Đ Jerković Karađorđevo 3 : 0 Eđšeg
Slavija 3 : 5 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tomislavci 16 14 2 0 44
2 Solunac N&Đ Jerković Karađorđevo 16 12 2 2 38
3 Proleter 16 10 3 3 33
4 Mladost 16 9 0 7 27
5 Sloboda 16 7 2 7 23
6 Jedinstvo 15 5 1 9 16
7 Slavija 15 4 1 10 13
8 Eđšeg 16 2 4 10 10
9 Pobeda 16 0 1 15 1