XS
SM
MD
LG
17.03.2022 V. Jankov

Futsaleri Bečeja ispali iz kupa

Posle jesenje utakmice kraj Tise pozdrav igrača Bečeja i Ivanjice - foto: V.Jankov

Futsaleri Bečeja završili su učešće u kupu. Izgubili su u Vranju od istoimene ekipe rezultatom 1:5, čime su se Vranjanci rezultaski, gotovo na isti način, revanširala za poraz (0:5) četiri dana ranije kraj Tise u prvenstvu. Prema dešavanjima na terenu, konačan rezultat je previsok, jer su Bečejci bili ravnopravan rival. Međutim, napravili su par kardinalnih grešaka i poraz je bio neminovan. Uz to, pred golom rivala nisu imali sreće, jer su, primera radi, u 32. minutu, kod rezultata 3:1, uzdrmali prvo prečku, a u narednom napadu stativu... Da su tada smanjili rezultat, dalja igra bi imala sasvim drugačiji tok. Ovako, san dabi, eventualno, mogli da ponove2015. godinu, kada su osvojili trofej kupa, otplovio je i sada se okreću prvenstvenim izazovima.

Dobro su Bečejci otvorili utakmicu u Vranju i u 12. minutu je, posle izvanredne asistencije Novakovića, Andrija Stanković filigranskim driblingom prevario istrčalog golmana Tasića i na semaforu je upisano 0:1. Uspeo je domaćin u 19. minutu da izjednači, pa se na odmor se otišlo rezutatom 1:1.

U nastavku su dve kardinalne greške Bečejaca obeležile utakmicu. Prvo je u 26. minutu neshvatljivo pogrešio golman Sava Vadaski. Golman Tasić je od svog gola rukom bacio loptu pred gol Vadaskog, ispred njega su skočila dvojica igrača, ali nisu zahvatili loptu, a onda je ona iznenadila Vadaskog i on je uspeo samo da je skrene u sopstvenu mrežu. Tri minuta kasnije Marko Živkucin je kao poslednji igrač odbrane izgubio loptu na sredini terena, što je Dodić iskoristio i doveo svoju ekipu u vođstvo od 3:1. Poslednjih šest minuta trener Igor Šošo je igrao bez golmana u fazi napada, ali se rizik nije isplatio. Naprotiv. U 36. minutu domaćin je poslao loptu u nebranjenu mrežu za 4:1, a u 38. minutu je postavljeno konačnih 5:1. Da Vadaski nije odbranio kazneni udarac zbog nagomilanih prekršaja u 37. minutu i dva minuta kasnije domaćini promašili gol iz novog kaznenog udarca sa 10 metara, kanačan rezultat bi bio i ubedljiviji.

U preostale tri utakmice četvrtfinala kupa Srbije zabeleženi su sledeći rezultati: Ivanjica – Loznica Grad 2018  3:5, Novi Pazar – Konjarnik 7:1 i Novi Sad – Ekonomac 2:2, penalima 4:3 za Novi Sad. Prema tome, u polufinalu 30. marta igraće Vranje, Loznica Grad 2018, Novi Pazar i Novi Sad.

Boje Bečeja u Vranju branio je sledeći sastav: VADASKI, JOVANOVIĆ, NOVAKOVIĆ, STANOJEVIĆ, BODONJI, Jorgić, Živkucin, Živić, Mitić, Korać, Mandić, Golub, Stanković i Stanić.

Na iste igrače se računa i na gostovanju protiv Ivanjice, koja je u sredu izgubila kod kuće rezultatom 3:5 od ekipe Loznica Grad 2018 u četvrtfinalu kupa. Znači, i oni su sve misli sada usmerili ka prvenstvenoj trci. Zaostaju za Bečejom šest bodova, ali bi se eventualnom pobedom primakli na tri i ugrozili mladićima sa Tise plasman u plej of. S druge strane, pobeda Bečejaca bi im i teoretski omogućila učešće u plej ofu, a nerešenim rezultatom bi bili na korak ka ostvarenju prvog cilja u aktuelnom prvenstvu. Dodajmo na kraju da će se okršaj Ivanjica – Bečej 2003 igrati u subotu od 20 sati.