XS
SM
MD
LG

Održane konferencije šabačkih opštinskih liga, početak 26/27. marta

Juče su održane obe konferencije opštinskih šabačkih liga  koje su protekle uz prisustvo većine klubova. Dnevni red sastojao se od analize jesenjeg dela polusezone, kalendara i propozicija takmičenja, troškovnika, kao i tekućih pitanja. Konferencijama, održanim u Sokolskom domu u Šapcu, prisustvovala su oba komesara, takmičarsko-disciplinski i za suđenje, Dragoslav Antić i Ljubinko Đurić, kao i čelnici Opštinskog fudbalskog saveza Šabac, predsednik i član Izvršnog odbora, Dragan Antonić i Mladen Veselinović.

Na iskazano nezadovoljstvo zbog pojedinih odluka prilikom analize prvog dela, Takmičarsko-disciplinski komesar Dragoslav Antić istakao je da je sve rađeno u okviru Disciplinskog pravilnika i propisa, na osnovu prispele dokumentacije i izveštaja, a da pravo na žalbu niko od klubova nije iskoristio. Primedbi je bilo i na rad službenih lica, sa čime su se saglasila i oba komesara, rekavši da je već bilo pojedinih rezova i da se oni tek mogu očekivati. Upravo zato su se sve više i koristila službena lica sa viših lista, a pre svega delegati, i tako će biti i u nastavku. Komesar se zahvalio klubovima na korektnoj saradnji, redovnom ispunjavanju njihovih obaveza i pored teških situacija, poželevši im uspeha i da tako nastave i u prolećnom delu takmičenja.

Komesar za suđenje Ljubinko Đurić se nadovezao na temu sudija istakavši da je Sudijska organizacija edukovala 16 novih sudija u prethodnom periodu i da oni odnekuda moraju da krenu sa radom, ali da će se truditi da te mlade sudije uvek uz sebe imaju i neke iskusnije kolege kako bi ih usmeravali.

Što se kalendara takmičenja tiče, potvrđeno je da će takmičenje nastaviti 26/27. marta, kao i to da će se nedelju dana pre zvaničnog početka prolećnog dela odigrati tri zaostale utakmice, jedna iz OFL Mačva, utakmica 13. kola Jelen Proleter, kao i dve iz OFL Pocerina, obe iz 9. kola, Metlić Galeb i Rudar DCRJedinstvo (MV), koje su ostale neodigrane usled loših vremenskih uslova. Kraj sezone predviđen je za 4/5. jun u Mačvi, odnosno 18/19. jun u Pocerini. Zvaničan raspored će uskoro biti objavljen, nakon što se izvrši anketa onih ekipa koje nisu došle na konferenciju radi potvrde dana kada igraju domaće utakmice, a u slučaju nekih promena. Nažalost, u pauzi između polusezona zbog finansijskih poteškoća istupio je Džemerovac iz Ribara. To će ponovo dovesti do toga da će dve ekipe biti slobodne po kolu, iako je raspored u pauzi korigovan korišćenjem Bergerove tablice sa 11 klubova, čime raspored u OFL “Mačvi” nije doživeo značajno odstupanje od prvobitno utvrđenog. 

Tehnički sekretar Saveza, Milivoje Aksentijević, ponovio je da je troškovnik isti sa početka takmičenja - 7.000 dinara za kompletnu sudijsku trojku i delegata, ali da se u slučaju nedolaska jednog od sudije ili možda i delegata, troškovi umanjuju za iznos njihovih dnevnica.

Predsednik Saveza Dragan Antonić iskoristio je priliku da klubove upozna sa činjenicom da je Statut Opštinskog fudbalskog saveza Šabac u fazi izmene, da je to nešto što se radi po nalogu UEFA, od vrha pa na dole. Preostaje još da se to učini među opštinskim savezima, što će se uskoro i desiti jer će se Skupština Saveza najverovatnije održati pre nastavka takmičenja.

Na kraju, klubovi su informisani da će se, takođe po nalogu UEFA, sistem “COMET” uvesti i u opštinske lige. Klubovi bi trebali Kancelariji Saveza da dostave, najkasnije do 15. marta, neophodne podatke uz koje bi bio otvoren nalog za rad u sistemu. U planu je i obuka koju bi radili stručnjaci iz Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije.

Izvor: OFS Šabac


Metlić 0 : 3 Zablaće
Mladost Slatina 2 : 5 Borac BTG
Galeb 5 : 5 Sava
Rankovac 6 : 1 Rudar
Bojić 3 : 3 Jedinstvo
Korman 2 : 1 Mladost Svileuva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mišar 24 22 2 0 68
2 Sava 24 18 2 4 56
3 Galeb 24 14 3 7 45
4 Korman (-1) 24 15 1 8 45
5 Zablaće 24 12 4 8 40
6 Rankovac (-4) 24 14 2 8 40
7 Metlić (-2) 24 13 2 9 39
8 Borac BTG 24 9 1 14 28
9 Jedinstvo 24 6 4 14 22
10 Mladost Slatina (-1) 24 5 6 13 20
11 Mladost Svileuva (-1) 24 5 3 16 17
12 Rudar (-1) 24 3 4 17 12
13 Bojić 24 2 2 20 8