XS
SM
MD
LG

Murić i Bordelj počeli godinu pobedama

Srpski Sao Paolo - detalj sa 52. Novogodišnje atletske trke u pomoravskom selu Mrsać kod Kraljeva

Preko sto takmičara iz skoro svih krajeva Srbije, Makedonije i Republike Srpske učestvovalo je na prvom sportskom događaju u našoj zemlji, 52. novogodišnjoj atletskoj trci u pomoravskom selu Mrsaću kod Kraljeva. Dužu tradiciju ima samo ulična trka u brazilskom Sao Paolu. Ovogodišnja trka će se pamtiti po nestvarno lepom, pravom prolećnom danu, velikom broju gledalaca i izuzetno zanimljivim nastupima kako najmlađih trkača, tako i veterana koji su bili među brojnijima. U trci dana, seniorke na 3400 metara najbolja je bila Saima Murić iz AK Novi Pazar, ispred Slađane Stamenković iz beogradske Crvene zvezde i Meire Mehmedović iz Novog Pazara.

Saima Murić ubedljivo prva na 52. Novogodišnjoj atletskoj trci u Mrsaću

Svim građanima i ljubiteljima atletike upućujem novogodišnju čestitku. Mnogo sam srećna, ovo mi je osma godina kao dolazim u Mrsać i uvek pobedom na ovoj novogodišnjoj trci najavim uspešnu sezonu. Tako je bilo i sada. Vreme je bilo netipično za ovo doba godine, ta visoka temperetura je malo i smetala, ali sam jako dobro istrčala, zadovoljna sam ostvarenim i demo dalje. Posebno bih se zahvalila mojim trenerima koji su učinili napor uprkos korona virusu da nas u AK Novi Pazar dobro pripreme i mislim da nas čeka jako dobra i uspešna godina – naglasila je, posle pobede u Mrsaću, Saima Murić atletičarka Novog Pazara.

Seniori su po tradiciji trčali četiri kruga, ili 6800 metara. Apatinac Đuro Bordelj je prvi prošao kroz cilj i daleko iza sebe ostavio Uroša Gutića iz banjalučkog Borca i Strahinju Trakića iz kragujevačke Šumadije.

Đuro Bordelj pobedjuje ubedljivo u Mrsaću

Prvi put pobeđujem u Mrsaću i zato mi je još draži trijumf. Trka je bila teška, nisam očekivao ovako lep dan, jako sunce. Ipak, uvek idem maksimalno, tako je bilo i sada i sve sevrati kroz rezultat. Očekivao sam dobru trku, nadao se pobedi i eto, godinu sam počeo na najbolji mogući način. Nadam se da je ovo najava mojih dobrih nastupa i rezultata u 2022. godini – vidno zadovoljan je bio posle trke Đuro Bordelj, atletičar iz Apatina.

Po tradiciji, trku su otvorili najmlađi, učenice i učenici od 1- 4 razreda osnovih škola. Kod devojčica najbolja je bila Saida Mušović iz Novog Pazara, ispred svojih klupskih drugarica Umije Bogućanin i Lejle Zukorlić. U istoj kategoriji kod dečaka kroz cilj je prvi prošao Mihajlo Jakšić iz Užica, ispred Marka Brkovića iz AK Kraljevo i Saida Mušovića iz Novog Pazara. Ajša Tahirović iz AK Novi Pazar je bila najbolja u trci mlađih pionirki, ispred Maše Marković iz kragujevačke Šumadije i Belme Kolašinac iz Novog Pazara. Stazu dužine 1700 metara kod mlađih pionira najbrže je pretrčao Kaib Koca iz Novog Pazara. U konkurenciji pionirki pobedila je Tara Vučković iz beogradske Crvene zvezde, ipsred sestara Belaćević, Mine i Ene iz AK Lazarevac. Kod pionira, najbrže je do cilja stigao Aldin Ćatović iz Novog Pazara, a uspeh kluba iz grada na Jošanici upotpunili su Samed Hadžić i Hamza Zukorlić koji su na postolju zauzeli drugo, odnosno treće mesto. Kod mlađih juniorki najbolja je bila Anđelka Vasić iz AK Lazarevac, dok je u muškoj konkurenciji stazu dužine 3400 metara prvi pretrčao Kabil Ziljkić iz Novog Pazara, ispred Luke Stanišića iz Lazarevca i Andreja Pavlovića iz AK Kraljevo. Ista dužina staze, 3400 metara, bila je i u konkurenciji juniora gde je prvi kroz cilj prošao Aleksa Mašić iz AK Novi Pazar, ispred Nikole Vukelje iz kruševačkog Maratonca i Alekse Ristanovića iz AK Kraljevo.

Masovan start seniora i veterana na ovogodišnjoj trci u Mrsaću

Nastupili su i veterani. U kategoriji od 40-60 godina pobedio je Mirsad Rebronja iz Novog Pazara, a njegov sugrađanin Besim Ibrahimović je bio najbolji u kategoriji preko 60 godina. Svoj krug je istrčao i 88. godišnji Milan Matijević iz Kraljeva čija je knjiga „50 godina Novogodišnje atletske trke u Mrsaću“ ugledala svetlosta dana baš pred 52. izdanje ovog događaja.