XS
SM
MD
LG

Peti dan Božićno-novogodišnjeg turnira u Bečeju

Đorđe Ivanović navikao na dres zelene boje - foto: V. Jankov

Božićno-novogodišnji turnir u malom fudbalu tek što je uzeo zalet, sledi mu trodnevna pauza povodom novogodišnjeg praznika. Večeras se igra poslednji dan u ovoj godini i sve se nastavlja 3. januara dolazeće godine.

Vratimo se mi onome što je bilo petog dana turnira. Odigrano je šest utakmica, dve u veteranskoj i četiri u seniorskoj konkurenciji. Veterani se nisu proslavili efikasnošću, a tome su doprineli golmani Tibor Ereg (NK Automobili iz Bačkog Petrovog Sela), Sabolč Albahari (Gladijator Maksimus), Željko Nikolić (Laser Wash iz Srbobrana), koji su primili samo po jedan gol, i Miloš Andrić (Fortuna), koji je sačuvao svoju mrežu. Kad su čuvari mreže u pitanju, valja naglasiti da gol nije primio ni Strahinja Vasković (Vrebalov Agrar iz Novog Bečeja), a samo po jedanput su vadili loptu iz mreže Marko Živkov (Optima Zum iz Kikinde) i Nemanja Polić (Mala naoblaka). Epilog dobrih odbrana golmana je da sugledaoci videli samo 21 gol na šest utakmica, što je za futsal vrlo skromno.

Sinoćno dešavanje pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise otvorili su veterani NK Automobili iz Bačkog Petrovog Sela i Gladijator Maksimus. Petrovoselci su poveli sa 1:0 golom Nikole Vukovića (10. minut), a izjednačio je na 1:1 Ivan Crnjin u samom finišu utakmice. U drugoj utakmici samo jedan gol, a strelac je bio Zoran Grbić (22.), čime je Fortuna minimalcem savladala srbobransku ekipu Laser Wash.

Prva seniorska utakmica je golovima razdrmala uspavane gledaoce. Vrebalov Agrar iz Novog Bečeja je poveo sa 4:0, a Knjigovodstvena agencija Enter iz Bačkog Gradišta je u poslednjem minutu postavila konačnih 4:3. Sabolč Farkaš je otvorio seriju golova za Banaćane u sedmom i zatvorio u 22. minutu. U međuvremenu su se u listu strelaca upisali Marko Matić i Bogdan Pecarski. Gradištanci su u istom 25. minutu postigli dva gola, prvo Davor Sabo, potom Aleksa Tatić, a u poslednjem minutu utakmice Davor Sabo je još jedanput bio precizan. Novobečejci su odmah odigrali još jednu utakmicu, a rival im je bila ekipa Šlep služba Ivanovski iz Radičevića. Prvo polivreme je završeno bez golova, a već u prvom minutu nastavka Jovan Vrebalov (16.) postigao je izuzetno efektan gol za 1:0. Ubrzo je i Marko Matić (18.) našao lopti put do mreže i 2:0 je bio konačan rezultat. Tako su Novobečejci najviše profitirali, jer su sa dve pobede uknjižili šest bodova.

Poput Novobečejaca, i druga banatska ekipa Optika Zum iz Kikinde odigrala je dve utakmice iste večeri. Prvo su savladali Mosijeve drugare iz Bačkog Petrovog Sela rezultatom 5:2 (3:1), a potom su podelili plen sa bečejskom ekipom Mala naoblaka 1:1 (0:0). Na golu Kikinđana bio je, bečejskim ljubiteljima fudbala dobro znano ime Marko Živkov, koji je branio boje OFK Bečej 1918 i u vreme prvoligaške sezone, a u polju je igrao, između ostalih, Đorđe Ivanović, svojevremeno fudbaler superligaša Spartaka i Partizana, donedavno je igrao u zelenom dresu ljubljanske Olimpije, a sada će u šampionu Belorusije Šahtjoru iz Saligarska. Petrovoselci su prvi došli u vođstvo golom Ena Rasimia (4.), potom je Željko Popov postigao tri gola (9. 12. i 26.), a Darko Miloradov dva (11. i 30.), dok je strelac još jednog golaza petrovoselce bio Emran Beriša (24.)

Poslednja utakmica večeri je, ujedno, bila i najbolja, pa oni koji su ostali na tribinama nisu zažalili. Mladi Bečejci su borbenošću parirali favorizovanim Kikinđanima. I ne samo to. Golom Ognjena Doroslovačkog iz slobodnog udarca su poveli u 19. minutu, ali je Marko Spahić u 25. minutu postavio konačnih 1:1.