XS
SM
MD
LG

Maratonski raspored

Srđan Jušković u akciji - foto: V. Jankov 

Tri činjenice izdvajamo trećeg dana Božićno-novogodišnjeg turnira u malom fudbalu. Prva, odigrano je šest utakmica i pokazalo se da je to previše. Jer, poslednju, koja je, istina, nešto kasnila zbog čekanja ekipe SN Stefanov iz Stajićeva, pratilo je svega desetak gledalaca. Dosadilo ljudima da od 17,15 sede i jedva su čekali da se nešto (ne)predviđeno desi, kako bi, s razlogom, otišli. Pogrešili su, jer je viđena dobra igra u poslednjoj utakmici. Druga činjenica je vezana za efikasnost. Iako su odigrane dve utakmice više nego prethodnog dana, postignut je samo gol više (23). Tome je doprinela utakmica bez golova između temerinske ekipe Autoservis Obradović i bečejske Mistik Laminati sastavljene od igrača koji nisu iz Bečeja!?Najzad, treća karakteristika vezana je za muke organizatora oko satnice, jer još uvek traju turniri u okolini i neke ekipe su zauzete, drugima treba udovoljiti da istog dana odigraju dve utakmice zbog smanjenja putnih troškova, trećima... Ali, pođimo redom.

Trećeg maratonskog dana turnir su otvorili petrovoselska ekipa Bombata Fast Fud i Knjigovodstvena agencija Enter iz Bačkog Gradišta. Posle 1:1 u prvom poluvremenu, Petrovoselci su stigli do zaslužene pobede od 4:1 u nastavku. Golove za pobedničku ekipu postigli su: Akoš Mesaroš (1. minut), Tamaš Nađ (17. i 19.) iTamaš Rajšli (25.) a strelac za Gradištance bio je Andor Horvat (5.).

Petrovoselci su odmah odigrali još jednu utakmicu i pobedili ekipu Šlep služba Ivanovski iz Radičevića sa 2:1 (0:1). Poveli su „čikerijanci“ golom Strahinje Milina (14.), ali su Petrovoselci preokrenuli rezultat u svoju korist golovima Danijela Rajšlija (19. i 27.).

Jedan od četiri nosilaca grupa, ekipa Fortuna Sukur Metal, opravdao je epitet favorita u okršaju sa vrlo dobrom ekipom Papa Pub iz Temerina. Prvo poluvreme je završeno bez golova, a u nastavku je, posle izvrsne asistencije Nikole Tomića, Čedomir Tomčić sproveo loptu u mrežu. Konačnih 2:0 postavio je Đorđe Celin iz kaznenog udarca sa 10 metara, posle šest prekršaja Temerinaca.

Četvrta utakmica između temerinske ekipe Autoservis Obradović i bečejske, bez Bečejaca, Mistik laminati, završena je  najnepopularnijim rezultatom 0:0, ali iako se igralo bez golova obe ekipe su pokazane da se dobro snalaze i igri „na petoparcu“. To se pogotovo odnosi na ovu drugu, koja će, nema sumnje, biti još kvalitetnija kada im se priključe trojica dokazanih futsal majstora: Željko Ačanski, Marko Živkucin i Marko Novaković.

Fortina Sukur Metal je u svojoj drugoj, inače petoj utakmici večeri, bila još kvalitetnija. Igrali su protiv snažnog rivala, Gringosa iz Subotice, i sve rešili već u prvom poluvremenu, koje su dobili rezultatom 4:0. I ovog puta je Čedomir Tomčić načeo rivala (7.), nastavio je Nikola Tomić (10.), potom je Đorđe Celin (14.) postigao evro gol, šutem iskosa sa desne strane i lopta se zarila u raklje suprotnog ugla nemoćnog golmana Nikole Bursaća, da bi do odmoragol postigao i Saše Gujanice (15.). U samoj završnici susreta čast Subotičana spasio je Josip Vujković Lakić (29.).

U poslednjoj utakmici večeri, Mistik laminati predvođeni Borisom Bodonjiem stigli su do pobede 6:2 (3:1) protiv SN Stefanov iz Stajićeva. Trostruki strelac bio Martin Šmit (6, 9. i 30.), dvostruki Nikola Janić (11, 20.) i jedan gol postigao je Nemanja Peković (30.), a strelci za ekipu SN Stefanov iz Stajićeva bili su Jovan Čokulov (14.) i Dušan Štrbac (17.).

Večeras se igra, čak, sedam utakmica. Počinje se sa dve utakmica veterana i nastavlja sa pet okršaja seniorske konkurencije. Kad smo kod veterana, došlo je do male izmene. Ekipa FK „Drugi oktobar“ iz Kumana je odustala, a prijavile su se Srbobran i Gradina iz Temerina, pa su formirane dve grupe. U A grupi su: Gladijator Maksimus, FK Vojvodina (Bačko Gradište), MK Automobili (Bačko Petrovo Selo) i Gradina (Temerin), a u B grupi su: Kafe Fabrika, Full Feel (Subotica), Srbobran i Fortuna.

Evo rasporeda večerašnjeg programa. Veterani: 17,15 Srbobran – Kafe Fabrika, 18,00 MK Automobili (Bačko Petrovo Selo) – Gradina (Temerin). Seniori: 18,30 RTV (Novi Sad) – Papa Pub (Temerin), 19,15 RTV – Baron Restoran i Bar, 20,00 Agromaus (Nadalj) – PAAD Ladovina (Novi Bečej), 20,30 Agromaus – Propale nade, 21,10 Autoservis Ogradović (Temerin) - PAAD Ladovina.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise