XS
SM
MD
LG

U četvrtak startuje Božićno-novogodišnji turnir u malom fudbalu

Sa poslednjeg turnira 2017. godine - foto: V. Jankov

Posle četiri godine, ljubitelji malog fudbala opet će imati priliku da pod krovom "hrama sportova" u Bečeju prate Božićno-novogodišnji turnir. Žrebanje će se obaviti u sredu od 18 sati, u kafiću Sportskog centra, a svečano otvaranja je predviđeno u četvrtak od 20 sati, posle tradicionalne manifestacije u Gradskoj kući - Izbor sportiste godine opštine Bečej (18).

- Imamo 24 prijavljene ekipe u seniorskoj konkurenciji, koje će biti podeljene u šest grupa po četiri ekipe. U konkurenciji veterana je osam ekipa, koliko će biti i u pionirskoj konkurenciji. U prvoj fazi takmičenja igra se po grupama ligaški bod sistem. Zadovoljni smo odzivom. Polovina ekipa je iz naše opštine, a ostatak dolazi iz Vrbasa, Zrenjanina, Kikinde, Nadalja, Novog Bečeja, Stajićeva, Subotice, Temerina... Posle žrebanja ćemo napraviti raspored takmičenja, koje će se igrati u večernjim satima od 17 do 22 sata. Prvi će krenuti pioniri (17), sledi utakmica veterana (18), a od 19 sati na scenu stupaju seniori, rekao nam je u ime Organizacionog odbora turnira Oto Barta.

Povratak turnira na "velika vrata" omogućila je opština Bečej, koja je pokrovitelj, a logističku podršku pružiće Kancelarija za mlade.

- Letos smo organizovali nekoliko turnira u malom fudbalu i tradicionalni u "strit basketu", koji su imali humanitarni karakter. Sada smo, zahvaljujući kotizaciji i partnerima,  obezbedili nagradni fond od pola miliona dinara za seniore i robne nagrade za veterane i pionire. Očekujemo da turnir opravda očekivanja ljubitelja igre "na petoparcu", veli u ime pokrovitelja Dane Mandić.

Pobednik bečejskog turnira inkasiraće 350.000 dinara, drugoplasirani 100.000, a trećeplasirani 50.000 dinara. Predviđene su robne nagrade i za nejuspešnije pojedince.