XS
SM
MD
LG

Uspešan povratak Rovčanina

Miljan Rovčanin je s pravom bio zvezda večeri bečejske profi revije - foto: V. Jankov

Ljubitelji sporta u gradu kraj Tise ispratili su još jednu godinu profesionalnom bokserskom revijom. Organizator Srpska profesionalna bokserska federacija i domaćin Kik boks klub Bečej zbog epidemiološke situacije nisu previše reklamirali reviju, ali se okupilo oko 200 ljubitelja plemenite veštine i uživali su u šest borbi.

- Zbog aktuelne epidemiološke situacije neki najavljeni bokseri iz inostranstva su odustali, ali smo uspeli da uparimo šest borbi. Zvezda večeri, s pravom, bio je Miljan Rovčanin, a trojica boksera iz Bečeja rezultatski se nisu proslavila, ali pružili su snažan otpor na ringu. Valjda će se popraviti epidemiološka situacija u godini pred nama, pa ćemo imati i veći broj profi revija i kvalitetnije boksere u ringu, nepopravljivi optimista je Žarko Radović, koji je na sebe preuzeo obavezu organizatora atraktivne sportske manifestacije.

Činjenica da je od šest viđenih borbi samo jedna završena pre vremena, kazuje da su upareni bokseri podjednake vrednosti. Naše gore list, Goran Babić s licencom švedske bokserske federacije, tri puta je obarao Slobodana Ćuluma iz Kaća i borba u kruzer kategoriji prekinuta je u drugoj rundi.

Stiče se utisak da bi se pre vremena završila i borba u teškoj kategoriji, ali je Stefan Mihajlov, ipak, izdržao svih šest rundi na nogama. Ne zato što je bio velika opasnost za Miljana Rovčanina, mada je na momente bio ravnopravan, već zato što je Rovčanin želeo da povratak u ring, posle dvogodišnje pauze, bude što duži, kako bi proverio svoju fizičku spremu. Na kraju, jednoglasnom odlukomzasluženo je pobedio i bio prva pesnica revije.

Dužnu pažnju prisutnih gledalaca privukla je i prva borba večeri u srednjoj kategoriji. Ivan Milić iz Kosovske Mirovice i Vanja Dumitrov iz Kikinde sve četiri runde žestoko su razmenjivali udarce, a pobeda je zasluženo pripala Miliću.

Trojica Bečejaca nisu se proslavila. Samo je Aron Karolj u supervelter kategoriji izborio nerešen rezultat protiv mlađanog Milana Živkovića iz Beočina, dok su Arnold Tot u lakoj kategoriji protiv brzorukog Đorđa Vujaković oz Turije i Nikola Grozdanić u velteru protiv Kikinđanina Luke Nepergaće pretrpeli poraze.

Bečej: Sala DTV Partizan. Gledalaca: 200. Vrhovni sudija: Sreten Jabučanin (Beograd). Sudije: Amela Melegi (Zrenjanin), Radenko Tadić (Novi Bečej) i Jovana Perić (Beograd). Dežurni lekar: dr Andrej Mihajlović (Bečej).

REZULTATI: Srednja (72,53 kg): Ivan Milić (Kosovska Mitrovica) –Vanja Dumitrov (Kikinda)  2:0 (jednoglasno). Kruzer (+ 90,71 kg): Goran Babić (Štokholm – Švedska) – Slobodan Ćulum (Kać)  2:0 (predaja u 2. rundi). Teška (90, 71 kg): Miljan Rovčanin (Beograd) – Stefan Mihajlov (Zemun) 2:0 (jednoglasno). Velter (66,7 kg): Nikola Grozdanović (Bečej) - Luka Nepergaća (Kikinda) 0:2 (jednoglasno). Laka (61,23 kg): Đorđe Vujaković (Turija) –Arnold Tot (Bečej)  2:0 (jednoglasno). Supervelter (69,85 kg): Aron Karolj (Bečej) –Milan Živković 1:1 (odlukom sudija).