XS
SM
MD
LG

GL Smederevo: Badljevica - Lunjevac 3:1

U subotu 15 septembra u 16 časova na terenu Cvrene Zvezde iz Suvodola, odigrana je utakmica između ekipe Badljevice i ekipe iz Lunjevca. Naime Badljevica igra na terenu Suvodola ove sezone, zbog ne mogućnosti odigravanja utakmica i lošeg stanja terena u Badljevici. Na ovom meču sve osim pobede domaćina bilo bi iznenađenje, domaćin je prelepom igrom došao do prva tri boda u prvom kolu gradske lige. Već u 12 minutu u šesnestercu srušen je Milan Radojković pa sudija nije mogao ništa drugo sem da pokaže na belu tačku. Najstožu kaznu realizovao je kapiten ekipe Badljevice Marko Ranković koji je neodbranjivim udarcem savladao golmana gostiju. Sredinom poluvremena Milan Radojković iskoristio je grešku odbrane pa je u 29 minutu povisio rezultat na 2: 0 i doneo radost domaćinu. Nadu gostima doneo je mladi napadač Lunjevca pošto je u 40 minutu savladao golmana domaćina i tako smanjio reultat na 2: 1 ali to je ujedno bilo i sve od njihove blede igre. U drugom poluvremenu Badljevica je kontrolisala igru i stvarala šanse sve do 72 minuta kada je novajlija Petar Šćepović pojačanje iz Udovice krunisao svoju dobru igru pogotkom i time stavio tačku na ovaj meč, do kraja nije bilo većeg uzbuđenja sem par šansi domaćina. Ne sme se zaboraviti dobra igra štopera domaćina Nikole Radenkovića koji je ukrotio napade gostiju i na ovoj utakmici potvrdio da je jedan od najboljih u timu, kao ni ulazak sada već možemo reći legende Badljevice Slobodana Milojevića Cipeta koji će do kraja sezone verovatno pristupiti upravi Badljevice. Igrač utakmice bio je Negovan Milenković levi bek domaćina koji je zadavao najviše prolema odbrani gostiju a i bio inzvanredan u odbrani svog gola, sa tom odlukom složili su se svi igrači pa i uprava.

Posle utakmice predsednik kluba Badljevice Jovica Milanović izjavio je da ništa osim pobede i nije očekivao i da su momci odigrali onako kako je bilo dogovoreno, ja verujem u svoje momke koji su pre svega dobri dečaci a i odgovorni fudbaleri, ali sada nećemo razmišljati o ovoj pobedi već o narednom protivniku koji je podjednako dobar kao i moja ekipa, već u nedelju nas očekuje težak meč sa Vodnjom i moramo se pripremiti dobro, hteo bih da pohvalim Negovana Milenkovića koji je u životnoj formi i ove sezone očekujemo mnogo od njega, a sada bi bio red da proslavim pobedu sa svojim fudbalerima izjavio je Milanović odjazeći u svlačionicu gde se slavlje i nastavilo. Ne preostaje nam ništa drugo nego da poželimo sreću Badljevici u narednom kolu.

Rani kiks Drugovca u prvom kolu gradske lege od Orašija dobro će doći ekipi Badljevice i igrače motivisati da još hrabrije uđu u duel sa Vodnjom i možda zauzmu prvu poziciju jer je Drugovac jedan od glavnih konkurenata za baraž. I ove godine će biti veoma zanimljivo takmičenje u gradskoj ligi Smedereva jer se iznenađenja već dešavaju na samom startu sezone.


Drugovac 0 : 2 Ravni Gaj
Badljevica 3 : 1 Lunjevac
Petrijevac 2 : 4 Podunavac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Podunavac 1 1 0 0 3
2 Badljevica 1 1 0 0 3
3 Ravni Gaj 1 1 0 0 3
4 7. Jul 0 0 0 0 0
5 Petrijevac 1 0 0 1 0
6 Lunjevac 1 0 0 1 0
7 Drugovac 1 0 0 1 0