XS
SM
MD
LG

Siti preokretom slavio u derbiju, Gonsalveš izbaio Dortmund

Foto: Uefa Champions League

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Pariz Sen Žermen u derbiju petog kola A grupe Lige šampiona.

U prvom poluvremenu nije bilo golova. U nastavku, Mbape je donio vodstvo Parizu. U 63. minuti, Sterling je pogodio za 1-1. Sjajnu šansu pri tom rezultatu imao je Nejmar ali je nije iskoristio. Kazna je stigla pa je Žezus pogodio za pobjedu Sitija.

U drugom meču grupe, Lajpcig je sa 5-0 deklasirao Briž u gostima. Siti je prvi sa 12 bodova, Pariz ima osam a Lajpcig i Briž po četiri boda.

Sjajan meč odigrao je Sporting protiv Dortmunda. Golovima Pedra Gonsalveša, Sporting je došao do 2-0. U nastavku je Dortmund pritisnuo ali se Sporting sjajno branio. U 73. minuti, Džan je dobio crveni. Par minuta kasnije, Sporting je imao penal. Gonslaveš ga nije iskoristio ali je Poro naletio na odbijenu loptu i pogodio. Konačnih 3-1 postavio je Malen.

Ovom pobjedom Sporting je osigurao drugo mjesto na tabeli jer ima tri boda više i bolji međusobni omjer od Dortmunda. U drugom meču grupe, Ajaks je upisao i petu pobjedu. Ajaks je nakon preokreta savladao Bešiktaš. Domaći su poveli golom Gezala ali je Ale u nastavku sa dva gola donio pobjedu Ajaksu.