XS
SM
MD
LG

Miloš Milaković, prvotimac BK Novi Beograd - godina za pamćenje

Miloš Milaković, godina za pamćenje

Takmičarska 2021 godina, bar što se tiče kalendara Boćarskog kalendara Srbije je završena. Kao nikada do sada, protekla je znaku jednog kluba.

- Izuzetno uspešna sezona iza nas - svodi račune Miloš Milaković, prvotimac, vođa ekipe i zamenik kapitena BK Novog Beograda i reprezentativac – Osvojili smo sve što se moglo: prvenstvo Prve lige, Kup i Super kup. Prvi ligaški mečevi, praktično do poslednjih disciplina, bili su neizvesni. Uspeli smo sve da prelomimo u našu korist. To nam je dalo dodatnu snagu da prvenstvo završimo na najbolji način, samo s jednom porazom. Ono što je daleko važnije, uspostavili smo “visoke standarde” što se tiče organizacije i atmosfere u klubu i oko njega.

U srpskom boćanju Novi Beograd je neprikosnoven. Međutim, i na međunarodnoj sceni rezultati su za poštovanje.

- Pobedili smo na vrlo jakom turniru u Meljinama, u Crnoj Gori – nastavlja Milaković - Povodom 25 godina postojanja, nedavno smo organizovali međunarodni turnir, gde smo bili sveukupni pobednici, u konkurenciji boćara iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovi i Hrvatske. Iako je zvanična sezona okončana, BK Novi Beograd ne prekida s aktivnostima, odn. treninzima. Ponovo putujemo za Crnu Goru, gde nas 12. i 13. novembra, očekuje učešće na međunarodnom turniru, koji organizuje BK Maini iz Budve, povodom Dana opštine. Postoji mogućnost i za učešće na turniru parova u Frankfurtu, 19. novembra. Generalno, iza nas je sjajnih pet uzastopnih sezona, uz napomenu da smo, zbog korona virusa, prošle godine smo odustali od takmičenja. Znamo da je u sportu daleko teže odbraniti trofeje nego osvojiti. Naš cilj je da održimo ekipu na okupu i da idemo putem, koji smo zacrtali.