XS
SM
MD
LG

Suzana i Bojana arbitri za svaku pohvalu

Nesvakidašnja slika na fudbalskom stadionu u Boru bila je minulog vikenda kada su koplja ukrstili Borani i tim iz Pepeljevca, a lepši pol je na toj prvenstvenoj utakmici delio pravdu. Naime Suzana Golubović – Stavrić (27) iz Bora i Bojana Mojsić – Militeć  (28) iz Jagodine bile su pomoćnici glavnog arbitra na ovoj ligaškoj utakmici.

Suzana se sudijskim pozivom bavi oko šest godina. Dve godine je sudila Okružnu ligu Bor, a već četiri sezone je na B listi sudija Pomoravsko-Timočke zone.

-Nije lako deliti pravdu na jednoj fudbalskoj utakmici, ali to je posao koji me ispunjava i čini srećnom. Fudbal volim od malih nogu, ali i svi iz moje porodice bili su dobri sportisti. Pre šest godina kada sam videla da je FS Okruga Bor organizovao školu za sudije, odmah sam se prijavila. Poučena dobrim stvarima iz Okružne lige unapređena sam na zonaški nivo suđenja što me je u tom trenutku činilo najsrećnijom osobom – priča Suzana arbitar iz Bora dodajući da će svojim trudom i zalagenjem opravdati ukazano poverenje u FS RIS.

Bojana je arbitar već jednu deceniju. Poslednje tri godine je na A listi sudija FS RIS. Prethodno je sudila u Okružnoj ligi Jagodine sedam godina.

Ove dve mlade deme odgovorno vrše svoj zadatak na travnatom fudbalskom terenu, odolevajući svim izazovima fudbalske igre.

Nadajmo se da će i narednih godina biti ovakvih, hrabrih, mladih dama koje će biti deo „igre“ u najpopularnijem sportu širom planete.