XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Borisavljević deveti u Italiji

KASANO, 2. septembar (Info Centar).- Sjajni srpski junior Miloš Borisavljević, reprezentativac kraljevačkog Metalca, zauzeo je deveto mesto u poslednjoj, četvrtoj etapi trke juniorskog Kupa nacija „Đodro dela Luniđiana“ od Santo Stefano Magra do Kasano di Ortinove od 97,6 km. Drugi srpski biciklista koji je ostao u karavanu Stefan Stefanović je stigao na začelju u manjoj grupi.

Borisavljević je sjajno vozio i u trećoj etapi kada je bio 12. Tada je popravio generalni plasman i sa 79. mesta došao na 52. tako da je prema nezvaničnim rezulktatima posle četvrte etape „skočio“ još nekoliko mesta u ukupnom plasmanu.

- Šteta što je Borisavljević pao u prvoj etapi i izgubio mnogo vremena, tako da nije imao nikakvu šansu za visoku poziciju u generalnom plasmanu – komentar je selektora juniora Saše Gajičića.- Vozio je u nastavku odlično, po kvalitetu zaslužuje da se nađe među prvih 15. u ovoj prestižnoj trci. Stefanović je takođe imao pehove, ali je uspeo da završi trku, dok su dvojica mladih vozača Partizana Mitić i Kotur odustali u drugoj etapi.

Treću etapnu pobedu za redom upisao je u četvrtoj etapi sjajni Nemac Silvio Herkloc, odsprintavši na cilju ukupnog pobednika trke Mitju Mohoriča iz Slovenije. Treći je završio etapu Federiko Zurlo (Italija). Pobednički tandem, prema nezvaničnim rezultatima, imao je oko minut prednosti pred grupom od desetak biciklista.