XS
SM
MD
LG
02.09.2012 V. Janković

PFL Sombor: Razigrani Slogini mladići bolji od Riđičkih Graničara

Fudbaleri čonopljanske Sloge sasvim zasluženo su došli do prvih bodova u novom prvenstvu, pobedivši mladi i oslabljeni tim Graničara iz Riđice u utakmici koja je obilovala dinamikom, dobrim potezima pojedinaca, i svakako golovima .Na dobro pripremljenom terenu i po lepom vremenu akteri su bili raspoloženi za igru i odužili su se malobrojnim navijačima zalaganjem na terenu, fer i korektnom igrom i sportskom ponašanju.

Domaći fudbaleri su dobro počeli ovaj meč i već u petom minutu došli do dragocenog vođstva.Akciju po levoj strani dobro je šutem u gol, završio Pustajić,savladavši Đurđevića. Brzo vođstvo domaćih unelo je pometnju u redove Riđičana i nastavak je išao na ruku fudbalera Sloge koji su stvarali nove prilike pred golom Đurđevića. U 22 minutu Sekulić je glavom pslao loptu pored gola,a sedam minuta kasnije gosti su imali korner posle čega je domaći sastav započeo akciju za drugi gol. Naime, Vuk Ninković je loptu sa svog šesnaesterca poslao u napad u kojem je Mračina u dugom trku sigurno vodio ,a zatim i dobro uputio udarac u nebranjeni deo mreže riđičana.Povećanje vođstva domaćih dodalo je još više nervoze među odbrambenim redovima gostiju i nedugo zatim mladi Nemanja Sadovski koristi priliku , utrčava u šesnaesterac Graničara i poput Pustajića kod prvog gola, samo sa suprotne strane, šalje loptu u mrežu za vođstvo od 3:0. Ovaj gol mladog čonopljanca, prisilio je trenera gostujuće ekipe, Seovića da na zagrevanje pošalje dvojicu rezervista i nešto promeni u svojoj odbrani.

Drugo poluvreme, i nastavak utakmice, počelo je u znaku napada domaćina, tačnije centarfora Pustajića čiji je prodor završio tako što je loptu , u jednom trku ka golu poslao pored leve stative.Promenom bekovske linije i uvođenjem novih igrača stabilizovan je odbrambeni zid riđičana, a ulaskom Nandora Momčilovićai sredina terena je dobila na živosti,, a napad na agresivnosti.. 63 minut ostaće zapamćen po šansi koju je mladi Sadovski stvorio Pustajiću ali je ovaj potonji traljavo završio trud svoga kolege. Do kraja susreta, i domaćini su dali šansu trojici rezervista da zaigraju i da, i sami budu učesnici pobede koja je dobro došla nakon dva poraza iz prva dva kola.
Suđenje mladog Nemanje Mijatovića sa svojim pomoćnicima bilo jre na visini zadatka,ali ostaje nejasno zbog čega susret nije odigran do kraja jer je mladi arbitar odsvirao kraj minut pre devedesetog, neračunajući ni nadoknadu za po tri izmene u obe ekipe.

Čonoplja, 01. septembar 2012. godine. Igralište Sloge. Gledalaca 80. Sudija Mijatović, pomoćnici:Kiršner i Bečanović (Sombor) Delegat Stamenković (Odžaci) Strelci : Pustajić u 5, Mračina u 29 i Sadovski u 33 za Slogu Žuti kartoni:Sekulić i Rebić (Sloga) Olujić i Marko Gnjatović (Graničar) Crveni kartona nije bilo. Igračutakmice : Vuk Ninković (Sloga)
Sloga: Jezdić,Vejin (Barić)Lovrić(Batalo),Kovač, Mračina, Cvetićanin,Sadovski Ninković, Pustajić,Rebić Sekulić(Dražić)
Graničar: Đurđević,Bajić(Vukas), Leskovac(Škorić),Ni. Kožul,lujić, Mi. Gnjatović, Vidić(Momčilović),Simić, Žeželj,Ma. Gnjatović i Ne. Kožul.

 


3 .kolo PFL Sombor
BSK 1 : 1 Kordun
Zadrugar 3 : 3 PIK Prigrevica
Radnički 2 : 5 Omladinac (D)
Hajduk 0 : 1 Borac
Sloga 3 : 0 Graničar (R)
Polet 2 : 4 Omladinac (B)
Graničar (G) 3 : 0 Mladost (K)
Kula 0 : 0 Mladost APA
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Graničar (G) 3 2 1 0 7
2 PIK Prigrevica 3 2 1 0 7
3 Omladinac (B) 3 2 0 1 6
4 Mladost (K) 3 2 0 1 6
5 Borac 3 2 0 1 6
6 Omladinac (D) 3 1 2 0 5
7 Zadrugar 3 1 2 0 5
8 Mladost APA 3 1 2 0 5
9 Graničar (R) 3 1 1 1 4
10 Kordun 3 1 1 1 4
11 Hajduk 3 1 0 2 3
12 Sloga 3 1 0 2 3
13 BSK 3 0 2 1 2
14 Kula 3 0 1 2 1
15 Radnički 3 0 1 2 1
16 Polet 3 0 0 3 0