XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Baranj pobedio na „Memorijalu Đuro Štikovac“ u Beogradu

BEOGRAD 1. septembar (Info centar).- Čongor Baranj, kuglaš srpskog prvaka Beograda „Poštanske štedionice“ i član reprezentacije Srbije koja je 2011. na SP u Sarajevu osvojila svetsku titulu, pobedio je sa 643 čunja na šestom „Memorijalu Đuro Štikovac“ u Beogradu na kuglani na Banjici u spomen na nekadašnjeg igrače, trenera i prvog selektora SR Jugoslavije, koji je preminuo u januaru 2004.

Baranj je morao da „juri“ dva visoka rezultata od 634 čunja, Đorđa Jovanića iz Apatina koji je sjajno igrao i najprijatnije je iznenađenje turnira, i Nikole Matijaša iz Partizana. Jovanić je osvojio drugo mesto jer je imao 263 čunja u „čišćenju“ a Nikola Matijaš treće (243 „drva“ u „čišćenju“).

Četvrti je bio Stanko Polić iz Partizana sa 631 čunjem, a peti Srđan Šokac iz Beograda „Poštanske štedionice“ sa 628 čunjeva. Šesto mesto pripalo je Goranu Čalukoviću iz Metalca iz Gornjeg Milanovca sa 626 čunjeva, sedmo Danielu Tepši iz Beograda „Poštanske štedionice“ sa 619 čunjeva, a osmo Milošu Milivojeviću iz zagrebačkog Medvečšaka sa 618 čunjeva. Učestvovalo je 16 igrača iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

Baranj je dan pre turnira, 31. avgusta, proslavio 27. rođendan i sebi je darovao lep poklon jer je uz pehar dobio i ručni časovnik dar Dušana Kudre velikog kuglaškog mecene iz Banjaluke. Trofeje su uručili sinovi Đure Štikovca, Jovica i Dragi.

Turnir je sudio Dragi Štikovac internacionalni sudija, a pomogli su Kuglaški savez Srbije, Pak promet iz Kragujevca, Voda Vrnjci, Dušan Puača, Dušan Kudra, „Mesara Matić“ (Novi Sad), „Poštanska štedionca“ i KS Beograda.

Dosadašnji pobednici „Memorijala Đure Štikovca“ – 2006: Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova), 2007: Željko Milićević (Srbija, NIS petrol - Beograd), 2008: Daniel Tepša (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“), 2009: nije održan, 2010: Željko Milićević (Srbija, Zanatlija, Velika Gradiška), 2011: Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova), 2012: Čongor Baranj (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica).