XS
SM
MD
LG
07.10.2021   V. Jankov

Deset ekipa za pobednički pehar

Katalonska selekcija BWMF brani primat na bečejskom Memorijalu - foto: V. Jankov

Iako epidemiološka situacija nije idealna, u PVK Bečej su odlučili da ne prekidaju tradiciju održavanja Međunarodnog memorijalnog vaterpolo turnira „Dejan Popov“. Tokom vikenda će se po osmi put okupiti vaterpolisti mlađeg uzrasta i odati počast talentovanom vaterpolisti Bečeja Dejanu Popovu, koji je početkom 1997. godine podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći pod nikad razjašnjenim okolnostima.

Ove godine će učešće na turniru uzeti dečaci rođeni 2006. godišta i kasnije. Ukupno  deset rivala podeljeno je u dve grupe. U grupi A su: Borac iz Banja Luke, Valjevo, Žemčužina (Rusija) selekcija Vojvodine i CD W. Turia (Španija), a u grupi B igraće: BWMF (selekcija klubova iz Katalonije, izuzev Barcelone i Barcelonete), Valis iz Valjeva, Vinterhur (Švajcarska), Novi Beograd i reprezentacija Slovenije.

Čast da otvore trodnevni turnir pripala je selekciji Vojvodine i španskom klubu Turia iz Valensije, koji će seigrati danas od 9 sati. Četiri utakmice pre i isto toliko po podne igraće se  i sutra,a prekosutra četiri pre podne, a pet utakmica za konačan plasman po podne i uveče. Ceremonijal svečanog otvaranja zakazan je za večeras u 19 sati, a zatvaranja posle finalne utakmice u nedelju od 20 sati.

Pobednički pehar brane Katalonci. Otganizator turnira PVK Bečej pripremio je pehare za triprvoplasirane ekipe i medalje odgovarajućeg sjaja za igrače, kao i priznanja za najbolje pojedince, igrača, strelca i golmana.

Pomalo u senci aktuelnog turnira, seniori Bečeja će imati premijerni nastup u Prvoj A ligi. Sutra od 19 sati u vodi beogradskog SC „25. maj“ igraće protiv Starog grada.

- Imamo ubedljivo najmlađu ekipu u prvoligaškom A karavanu i osnovni cilj nam je da se na premijeri ne obrukamo, a kako prvenstvena trka bude odmicala, očekujem da ćemo igrati sve bolje i, mada smo najmlađi, očekujem da nećemo biti i najlošiji, veruje u svoje mladiće i zajednički rad trener Bečejaca Goran Krstonošić.

Sve u svemu, nova vaterpolo sezona će biti veliki izazov za mladiće sa Tise i svi veruju da ga uspešno savladati i zadržati aktelni status.