XS
SM
MD
LG

Srbija ubedljiva protiv Rusije na startu EP

Ubedljivom pobedom nad Rusijom 66:10 (38:0), ragbi 13 reprezentacija Srbije uspešno je startovala takmičenje na Evropskom prvenstvu B čiji je domaćin od 3. do 9. oktobra. Najbolji srpski ragbisti su do neočkivano velike pobede stigli odličnom igrom na gradskom stadionu u Paraćinu i sada ih samo trijumf nad Ukrajinom u poslednjem kolu šampionata deli od istorijskog plasmana u grupu A.

Da će ovo biti nedelja za pamćenje, ragbisti od Srbije pokazali su od samog starta meča, kada je odličnu timsku akciju esejem krunisao Vladislav Dedić. Rusi su nakratko došli do daha i uspeli da odole u narednih desetak minuta, nakon čega je usledila lavina poena domaćina.

U periodu od 12. minuta pa do kraja poluvremena, Srbija je postigla čak šest vezanih eseja, od čega Aleksandar Đorđevć i Aleksandar Pavlović po – dva. Prednost od 38:0 na pauzi srpskoj reprezetnaciji i njenom novom selektoru Darenu Fišeru omogućilo je da u nastavku pruži šansu i mladim nadama sa klupe Bibiću, Krnjeti I Simoviću.

Uspeli su gosti da postignu utešne poene u drugom delu, međutim vođstvo je raslo do ubedljivih plus 56 na kraju. Srbija je tako stigla do tek druge pobede u ukupno devet međusobnih susreta sa Rusijom.

- Velika pobeda za nas, iako smo imali svega nekoliko zajedničlih treninga. Međutim, momci su odlično odgovorili na sve naše zahteve i sa dosta ponosa i strasti odigrali su tako da sam veoma zadovoljan. Sledi nam nedelju dana daljih priprema za finalni meč na turniru protiv Ukrajine narednog vikenda – rekao je selektor Fišer.

Naredni meč na turniru igra se u sredu 6. oktobra (13.00) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima gde će se sastati Rusija i Ukrajina. Takmičenje se završava tri dana kasnije duelom na istom terenu između Srbije i Ukrajine (14.00).

Samo pobednik grupe B kvalifikuje se za plasman u viši rang takmičenja. Inače, poseban kuriozitet je da za onlajn publiku utakmice ovogodišnjeg Evropskog prvenstva B komentariše čuveni australijski komentator Džejson Kostigan.

SRBIJA – RUSIJA 66:10 (38:0)

Poeni za Srbiju: 13 eseja – Vladislav Dedić 1’ i 16’, Nikola Đurić 12’, Dragan Janković 22’, Aleksandar Đorđević 26’, 61’ i 67’, Aleksandar Pavlović 35’ i 37’, Rajko Trifunović 46’, Enis Bibić 57’, Stefan Arsić 73’ i 75’.

Golovi: Džavid Jašari 7/13.

SRBIJA: Dragan Janković, Aleksandar Pavlović, Vladimir Milutinović, Aleksandar Đorđević, Rajko Trifunović, Vojislav Dedić, Džavid Jašari, Stefan Nedeljković, Vladislav Dedic, Lazar Živković, Miodrag Tomić, Nikola Đurić, Stevan Stevanović. Rezerve: Stefan Arsić, Enis Bibić, Stefan Simović, Đorđe Krnjeta.

Poeni za Rusiju: 2 eseja – Anton Matiuškin 53’, Sergiy Sazonov 80’.

Golovi Maxim Martinov 1/2.

RUSIJA: Vadim Buriak, Pavel Smirnov, Ivan Vabiščevič, Maksim Martinov Ilia Danilov, Andrei Zdobnikov, igor Čuprin, Egor Petukhov, Sergei Sazonov, Ivan Suracov Artem Tuitrin, Zakir Prizniakov, Dimitrii Strukov Rezerve: Anton Matiuškin, Kirill Bozmkov, Artem Egorov, Roman Ovčinikov.

Stadion: gradski u Paraćinu Gledalaca: 250. Sudija: Stefan Vensant (Francuska). Žuti karton: Lazar Živković (Srbija) 69’.