XS
SM
MD
LG

Počinje EP gupe B, Srbija dočekuje Rusiju u Paraćinu

Nakon godinu dana pauze zbog COVID-19 virusa, ponovo se igraju reprezentativni dueli u ragbiju 13. Srbija će od nedelje 3. oktobra biti domaćin Evropskog prvenstva B grupe u kojoj još učestvuju Rusija i Ukrajina.

Šampionat otvara meč između naše selekcije i ruskih ragbista koje ćemo u nedelju ugostiti u Paraćinu (14.00). Naredna dva duela igraju sa na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima, a prve će se u sredu 6. oktobra sastati Rusija i Ukrajina (13.00), dok će tri dana kasnije Srbija u završnoj utakmici dočekati Ukrajince (14.00).

Prvobitno je i reprezentacija Grčke trebalo da učestvuje, međutim zbog aktuelne zdravstvene situacije odustala je početkom avgusta. Uostalom, zbog COVID-19 virusa ove jeseni je otkazan Svetski kup koji će se održati godinu dana kasnije -2022. u Engleskoj.

S’obzirom na domaćinstvo, reprezentacija Srbije ulazi sa velikim očekivanjima u ovaj šampionat, iako se iznenada desila velika promena. Dosadašnji selektor Stjuart Vilkinson je morao da se zahvali na poverenju Ragbi 13 federaciji Srbije, koja je munjevito reagovala i dovela sada već bivšeg selektora Španije Darena Fišera.

- Zahvaljujemo Stjuartu na svemu što je učinio za nas i želimo dobrodošlicu Darenu sa kojim smo potpisali višegodišnji ugovor. Nemamo šta puno da krijemo, naš cilj je da kod kuće osvojimo prvo mesto u konkurenciji uvek nezgodnih selekcija Rusije i Ukrajine – rekao je generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Vladan Kikanović.

Ekipa Srbije se u ovom ciklusu takmičenja oslanja na igrače iz domaćeg prvenstva. Osveženje predstavljaju trojica igrača koji po godinama i iskustvu pre pripadaju mlađim selekcijama, nego seniorskoj reprezentaciji.

Međtuti, Stefan Simović (2002 godište, Dorćol Tigrovi), Đordje Krnjeta i Enis Bibić (obojca 2003 godiše, Partizan1953) izborili su mesto u ekipi, odličnim igrama na Balkanskoj turneji, ali i zapaženim mečevima za klub.

SASTAV SRBIJE: Stefan Simović (Dorćol Tigrovi), Aleksandar Pavlović, Đorđe Krnjeta, Dragan Janković, Džavid Jašari, Enis Bibić, Nemanja Manojlović, Stevan Stevanović, Vladimir Milutinović (Partizan 1953), Lazar Živković, Mihajlo Jović, Stefan Arsić (RLC Radnicki Nis), Aleksandar Đordjević, Marko Janković, Miloš Ćalić, Miloš Zogović, Miodrag Tomić, Nikola Đurić, Rajko Trifunović, Stefan Nedeljković, Vojislav Dedić (Crvena zvezda).