XS
SM
MD
LG

MemorijalnI turnir u Kraljevu

Halk bank pobednik turnira

Kraljevo je bilo domaćin drugog po redu Memorijalnog turnira koji se igra u znak sećanja na Dušana Boškovića, doajena kraljevačke odbojke  Pored domaćina Ribnice, organizatora ove odbojkaške smotre, učestvovali su prvaci Grčke (Olimpijakos), Turske (Halk bank) i Slovenije (Maribor). Posle dužeg odbojkaškog posta ljubitelji sporta imali su priliku da od 21. do 23. septembra odgledaju šest kvalitetnih utakmica.

Turnir je svečano otvorio poželeo gostima dobrodošlicu a gledaocima pravi odbojkaški užitak dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. Učesnike je pozdravio i Aleksandar Bošković sin preminulog Dušana 

Prvog dana najpre su megdan podelili Halk bank i Maribor (3:0) a u drugom meču Olimpijakos je bio bolji od Ribnice (3:2). Druge večeri Olimpijakos je savladao Maribor sa 3:1 a istovetni rezultat bio je u pobedi Halk bank nad Ribnicom. 

MVP Gulmedoglu Hal bank

Poslednjeg dana tačno u podne igrale su ekipe koje su ostvarile po dve pobede.  Bilo je to zapravo finale a pobednik je OK Halk bank. Savladan je Olimpijakos sa 3:1. Na kraju mala svečanost dodela nagrada i priznanja. Pehar pobedniku uručio je Aleksandar Bošković. Za MVP turnira proglašen je Ygit Gulmegzoglu, U utakmici za treću poziciju Maribor je savladao Ribnicu sa 3:1.. 

- Bio je to zaista pravi praznik odbojke jer su na turniru učestvovali klubovi sa velikom tradicijom koji su najbolji u svojim zemljama a vode  glavnu reč i na internacionalnoj sceni. Ovo je bio drugi po redu memorijalni turnir koji je bio dobro posećen kao i onaj predhodni na kome je trijumfovala Vojvodina. Nadam se da smo gledaocima pružili veliko zadovoljstvo. Svima nama, učesnicima. ovaj turnir je bio i generalna proba za naredno prvenstvo i utakmice na internacionalnoj sceni - kaže Milan Simojlović, trener OK Ribnica.

Drugo mesto Olimpijakos

Nema sumnje da je ovaj turnir bio jedinstvena odbojkaška poslastica a i prava prilika da ljubitelji sporta iz Kraljeva i okolnih gradova na delu, pored klubova iz inostranstva, vide i pozdrave odbojkaše Ribnice koja je osvojila Kup Srbije u finalu koje je bez gledalaca odigrano u hali Vlade Divac u Vrnjačkoj Banji.

Detalj sa finala foto:Stole