XS
SM
MD
LG

''Petarda'' Boltona, pobjede Sanderlenda i Vigana

Foto: Efl.com

Za vikend je odigrano sedmo kolo Lige 1. Bilo je zanimljivo a kolo je obilježila ubjedljiva pobjeda Boltona.

Ekipa Jana Iveta, savladala je Ipsvič u gostima sa 5-2. Ipsvič je poveo golom Bouna nakon što je Burns sjajno probio po desnoj strani. Gosti Afolajana i Dojla dolaze do preokreta. Burns je opet sjajno probio po boku a Santos je nakon centaršuta postigao autogol. Golom Afolajana, Vonderersi su na odmor otišli sa 3-2. U nastavku su golovima Šijena i Džonsona, došli do ubjedljive pobjede.

Sanderlend je došao do nove pobjede. Ekipa Lija Džonsona savladala je Akrington sa 2-1. Poveo je domaći tim golom Nila da bi Notingem donio izjednačenje gostima. Ipak, golom Vinčestera domaći su došli do pobjede. Istim rezultatom Vigan je savladao Donkaster. Poveli su Roversi preko Rouva ali je Kin sa dva gola donio pobjedu Viganu.

Golovima Edvardsa, Skera i Loa, Plimut je sa ubjedljivih 3-0 savladao Šefild Venzdej. Sjajan meč odigrali su Roteram i Flitvud a gosti su slavili sa 4-2. Poveo je Flitvud golom Mortona da bi Smit i Sedler donijeli preokret domaćima. U nastavku, Garner, Endrju i Kemps donijeli su preokret gostima.

Prvi nakon sedam kola je Sanderlend sa 15 bodova, Vigan ima 13 a onda slijedi pet klubova sa 12 bodova. Na dnu su Ipsvič sa tri, Kru sa dva te Donkaster sa bodom.