XS
SM
MD
LG

Srđan Babić oduševio navijače Almerije

Srđan Babić

Srđan Babić je danas prvi put izašao pred novinare od kako je iz Crvene zvezde otišao na pozajmicu u Almeriju.

Odlični centralni bek očekuje dobru sezonu, a doveden je da pojača tim koji se bori za plasman u najviši rang španskog fudbala.

– Siguran sam da ćemo imati dobru godinu jer imamo veoma jaku ekipu. Na utakmici sa Malagom vidio sam da imamo dobre pojedince, ali i jak tim. Zbog toga moramo biti optimistični. Liga jeste duga, igraju se 42. kola, a svi moramo biti jedinstveni. Ovdje sam sedam dana, ali se osjećam kao kod kuće. Nisam igrao prethodnu utakmicu želim da se 100 odsto adaptiram i da onda pružim maksimum. Nadam se plasmanu u viši rang – poručio je Babić.

Španski tim je na zvaničnom sajtu u prvi plan istakao činjenicu da Babić dominira u skoku i duelu, kao i da odlično razumije igru, a prednost mu je igranje lijevom nogom.

Navedeno je da je zbog igranja za Real Sosijedad i njegovu filijalu Reus Deportiju dobro upoznat sa španskim fudbalom i jezikom, kao i da donosi ogromno iskustvo s obzirom da je bio član Crvene zvezde kada je beogradski tim dvije sezone uzastopno nastupao u Ligi šampiona.

Navijači su oduševljeni što je uprava kluba dovela provjereno pojačanje, a od njega se očekuje da znatno pojača odbranu koja je u četiri meča primila isto toliko golova.